Στο Δήλεσι ο Ιερώνυμος για τον αγιασμό στον παιδικό σταθμό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου»

Στη σοφία των Γραμμάτων, αλλά και στην άνωθεν κατερχομένη Σοφία, αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τον παιδικό σταθμό – νηπιαγωγείο «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», στο Δήλεσι, όπου σήμερα τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, ειδικότερα τόνισε ότι «εκεί που συναντώνται αυτά τα δύο είδη σοφίας εκεί είναι η αλήθεια, η πρόοδος, η σοφία η πραγματική», ενώ ευχαρίστησε τη διευθύντρια και το προσωπικό του παιδικού σταθμού, αλλά και τους γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην Εκκλησία. Σημείωσε, ακόμη, ότι η Εκκλησία φτιάχνει φωλιές για τα παιδιά με κίνητρο μόνο την αγάπη και την πρόοδό τους, αλλά φτιάχνει και φωλιές που αγκαλιάζουν τον πόνο του ανθρώπου που μεγάλωσε και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από τα παιδιά του, από τους γύρω του, όχι γιατί τα παιδιά δεν αγαπούν τους γονείς τους, αλλά εξαιτίας των συνθηκών, αφού αναγκάζονται να εργάζονται, για να αντεπεξέρχονται στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. «Η περιοχή του Δηλεσίου έχει αυτές τις ευλογημένες προσπάθειες, για τα παιδιά, αλλά και για τους ηλικιωμένους», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Κατόπιν, ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Μετά την ακολουθία ο Μακαριώτατος επισήμανε στους δημοσιογράφους ότι «τη σημερινή μέρα την αφιέρωσα στις πληγωμένες περιοχές. Από πολύ νωρίς το πρωί πήγα στα μέρη που κάηκαν. Είναι μια πολύ μεγάλη πληγή. Όμως, σκέφτομαι και μια ακόμη μεγάλη δοκιμασία, τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. Όλα αυτά δημιουργούν μελαγχολία και στενοχώρια, αλλά όχι απελπισία. Πρέπει να πάρουμε θάρρος όλοι μας. Εμείς, ως Εκκλησία, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε και να συμπαρασταθούμε σε αυτούς τους ανθρώπους που επλήγησαν». Ακόμη, σε ερώτηση για το αν φοβάται κάτι η Εκκλησία αναφορικά με το θέμα των ταυτοτήτων, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε ότι «η Εκκλησία έχει την αλήθεια της, τις θέσεις της και ξέρει τι θα κάνει και τι θα συμβουλεύσει τους ανθρώπους όταν την ρωτάνε. Πρέπει να ωριμάσουμε και να ξέρουμε πού φτάνουν τα όρια της Εκκλησίας και πού της Πολιτείας».

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συνόδευαν ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος, αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος και ο αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης, ενώ τους υποδέχθηκαν η διευθύντρια του σχολείου, Κατερίνα Ράπτη, το προσωπικό, γονείς και μαθητές.

protothema

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content