Στις Φυλακές Ελαιώνα η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Τις γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θήβας επισκέφθηκαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων, ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας και η Πρόεδρος και μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Χαλκιδέων.
Το Κατάστημα Κράτησης Γυναικών στον Ελαιώνα Θήβας επισκέφθηκαν σήμερα, Μ. Τρίτη 11 Απριλίου 2023, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Γκίκας και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Χαλκιδέων Δήμητρα Σακελλαράκη μαζί με μέλη της Επιτροπής και προσέφεραν παιχνίδια, πασχαλινά γλυκά και δώρα για τις φιλοξενούμενες.


Εκεί τους υποδέχτηκε ο Διευθυντής κ. Γεώργιος Μακρής και διοικητικοί υπάλληλοι του Σωφρονιστικού Καταστήματος και τους ενημέρωσαν για τον τρόπο λειτουργίας, τους εργαζόμενους, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τις φιλοξενούμενες και τους στόχους που προσπαθούν να επιτύχουν καθημερινά. Όπως ενημέρωσε, το Κατάστημα έχει 7 πτέρυγες και φιλοξενεί 360 γυναίκες συνολικά, κατάδικες, υπόδικες, ανήλικες και μητέρες με παιδιά, οι οποίες απασχολούνται δημιουργικά σε πολλές δραστηριότητες, ενώ τα τελευταία χρόνια λειτουργεί και τμήμα με αγροτικές εργασίες. Επιπλέον, μέσα στη δομή λειτουργεί 3θέσιο Δημοτικό σχολείο και Γυμνάσιο Δεύτερης Ευκαιρίας, ενώ υπάρχουν και 4 φοιτήτριες που παρακολουθούν μαθήματα εξ αποστάσεως.


Ο Διευθυντής ξενάγησε τους επισκέπτες στην πτέρυγα με τις ανήλικες φιλοξενούμενες και τις μητέρες με παιδιά, που διαθέτει και προαύλιο με παιδική χαρά και γήπεδο, όπου τους υποδέχτηκαν με χαμόγελο και είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν μαζί τους και να ανταλλάξουν ευχές, ενόψει της εορτής του Πάσχα.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content