Στην πρώτη γραμμή η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας στην πανελλαδική διαμαρτυρία

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξε έξαρση των δολοφονικών επιθέσεων σε βάρος συναδέλφων μας ανά την επικράτεια, είτε κατά τη διάρκεια αθλητικών αγώνων είτε κατά τη διεξαγωγή δήθεν διαμαρτυριών, με την πολιτεία να παρατηρεί διαχρονικά με απάθεια , ωσάν οι ζωές των Αστυνομικών να μην έχουν αξία. Ως επακόλουθο, ήρθε το αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΟΑΣΥ για διοργάνωση πανελλαδικής διαμαρτυρίας στην Αθήνα από την πρώτη γραμμή της οποίας δεν θα μπορούσε να λείψει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας . Μοίρα κακιά ήθελε την ημέρα της συγκεντρώσεως ακόμα ένας συνάδελφός μας να πέσει στο βωμό του καθήκοντος, υπερασπιζόμενος το κοινωνικό σύνολο. Πέρασε και αυτός, τιμώντας τον όρκο του, στο πάνθεον των ηρώων του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το αίμα των συναδέλφων μας μετατράπηκε σε ένα ανθρώπινο ποτάμι χιλιάδων αστυνομικών οι οποίοι διαδήλωσαν με αξιοπρέπεια, δυναμισμό και οργή διατρανώνοντας την απαίτηση τους η πολιτεία να θεσπίσει το αυτονόητο, την επικινδυνότητα του επαγγέλματος μας. Θέλει απόδειξη το λογικό και προφανές;

Ας κοιτάξουν στα μάτια τις χήρες,τα ορφανά που έμειναν πίσω, τις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους ,να κοιτάξουν στα μάτια τους Αστυνομικούς που έχασαν τους συναδέλφους τους την ώρα του καθήκοντος, αγωνιώντας για ένα ασθενοφόρο γεμάτοι αίματα ενώ παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Εάν έχουν το σθένος ας κοιτάξουν όλους αυτούς και να τους πουν ότι το επάγγελμα του αστυνομικού δεν είναι επικίνδυνο.

Έχοντας θρηνήσει τον Ανθυπαστυνόμος Γεώργιος Ανδριτσόπουλος πριν λίγα χρόνια αλλά έχοντας και δεκάδες τραυματίες έως και σήμερα σε διάφορα περιστατικά, τα μέλη της Ενώσεώς μας ανταποκρίθηκαν στο γενικό προσκλητήριο, εκτελώντας το χρέος τους πρωτίστως προς τους πεσόντες ηρωές μας όσο και δευτερευόντως προς τους ίδιους τους τους εαυτούς και τις οικογένειες τους. Η πολυπληθέστερη έως σήμερα, συμετοχή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας σε πανελλαδική διαμαρτυρία, έχοντας και τη συμπαράσταση της τοπικής Ένωσης Αποστράτων, μας γεμίζει ικανοποίηση και ταυτόχρονα αποφασιστικότητα για δυναμική κλιμάκωση των δράσεων ώστε να επιτύχουμε το αυτονόητο. Αναγνώριση του επαγγέλματος του Αστυνομικού ως επικίνδυνο και απεμπλοκή των Αστυνομικών από τους αγωνιστικούς χώρους και τα ιδιωτικά συμφέροντα.

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ.💪🏻

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content