Στην «αντεπίθεση» ο ιδιοκτήτης χάσκι: «Έχουμε φωτογραφίες με συγκεκριμένο άτομο»

Η δικηγόρος του ιδιοκτήτη του χάσκι – που φέρεται να βασανίστηκε στην Αράχωβα – προχώρησε την Πέμπτη σε μια νέα αποκάλυψη.

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί ο θάνατος του Όλιβερ – του άτυχου χάσκι που φέρεται να βασανίστηκε στην Αράχωβα – καθώς η κτηνίατρος που εξέτασε το ζώο «βλέπει» ανθρώπινο χέρι ενώ η αστυνομία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το χάσκι πέθανε μετά από επίθεση από σκυλιά.

Τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν οι αστυνομικές αρχές βασίζονται στο βιντεοληπτικό υλικό και τις καταθέσεις που έχουν συγκεντρώσει, βάσει των οποίων ο Όλιβερ ακολουθείτο από μία αγέλη σκυλιών, ωστόσο η κτηνίατρος που μιλά για ανθρώπινη κακοποίηση είναι η μόνη που εξέτασε το σκυλί ζωντανό.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προανάκριση δεν έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να τελειώσει αυτή την εβδομάδα, ενώ ο ιδιοκτήτης του 8χρονου χάσκι δηλώνει βέβαιος ότι υπάρχει κάποιος άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την υπόθεση.

«Αναμένεται και η πραγματογνωμοσύνη από Καθηγητή Κτηνιατρικής, την οποία έχει παραγγείλει ο εισαγγελέας. Αυτό που είναι σε θέση να πω είναι πως από το υλικό που έχουμε στα χέρια μας δεν προκύπτει κάποιος μάρτυρας από το βιντεοληπτικό υλικό. Αυτό δεν σημαίνει όμως, πως δεν ευθύνεται άνθρωπος, αλλά αυτό θα φανεί από τους ειδικούς», σημείωσε η Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας στο Mega.


Οι δύο αποκαλύψεις της δικηγόρου του ιδιοκτήτη

Στο Mega όμως μίλησε και η δικηγόρος του κηδεμόνα του χάσκι, Ανθούλα Ανάσογλου, όπου και αποκάλυψε πως η πραγματογνωμοσύνη δεν θα γίνει με το υλικό που υπάρχει αλλά από φωτογραφίες – παρά το γεγονός πως ζητήθηκε εκταφή του σκυλιού, καθώς αυτό βρίσκεται σε αποσύνθεση.

«Δεν υπάρχει ζήτημα ευθύνης του ιδιοκτήτη. Χτες μετέβηκα στο Α.Τ Διστόμου και έθεσα ερωτήματα στον κ. εισαγγελέα, διότι πληροφορήθηκα πως η πραγματογνωμοσύνη δεν θα γίνει με το υλικό που υπάρχει αλλά από φωτογραφίες. Παραγγέλθηκε η εκταφή του ζώου και απεφάνθει πως η πραγματογνωμοσύνη θα γίνει με φωτογραφίες και βάσει όλων των εργαστηριακών ελέγχων που έχουν γίνει. Μπορεί να ζητήσω και εξαίρεση του συγκεκριμένου πραγματογνώμονα. Θα θέσουμε τεχνική σύμβουλο και σήμερα θα καταθέσω όνομα καθηγήτριας του ΑΠΘ που θα συνδράμει», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, η κ. Ανάσογλου προχώρησε σε μία ακόμα αποκάλυψη

«Εγώ σήμερα θα καταθέσω φωτογραφίες, οι οποίες είναι στο χρονικό διάστημα που φοβόμαστε, και δείχνουν τον σκύλο με συγκεκριμένο άτομο. Από την όλη κίνηση που υπάρχει φαίνεται το άτομο να κοιτάει περίεργα τον σκύλο. Μετά από τόσο καιρό άρχισαν οι άνθρωποι της Αράχωβας να μιλάνε. Όλοι για τον Μιχάλη και το ζώο μιλάνε με τα καλύτερα λόγια. Υπήρχε αρνητική στάση αρχικά από τους κατοίκους. Δεν σημαίνει πως ήταν κάτοικος Αράχωβας, μπορεί να είναι περαστικός(σ.σ ο δράστης). Ο εντολέας μου είναι σοκαρισμένος».

dnews

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content