Στη Βοιωτία το κομβόι των τρακτέρ, 120 χλμ από την Αθήνα – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν σήμερα

Στα διόδια της Τραγάνας στο 125 km της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας βρίσκεται αυτή την ώρα η κεφαλή από το κομβόι των δεκάδων τρακτέρ, που κατευθύνονται προς το Κάστρο της Βοιωτίας.

Στα 72 τρακτέρ που έφυγαν από τη Λαμία προστέθηκαν άλλα 10 από την Αταλάντη και συνεχίζουν αυτή τη στιγμή για να ολοκληρώσουν το ταξίδι της πρώτης μέρας μέχρι το Κάστρο Βοιωτίας. Μαζί τους αρκετά φορτηγά, πολλά από τα οποία είναι φορτωμένα με αγροτικά προϊόντα, όπως επίσης δεκάδες αγροτικά αυτοκίνητα.

Από νωρίς το πρωί, κομβόι από διάφορες περιοχές της χώρας κινούνται συντεταγμένα στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, υπό τη συνεχή επίβλεψη της Αστυνομίας. Σε συνεννόηση με την Αστυνομία οι αγρότες κινούνται στην δεξιά λωρίδα με αξιωματικούς της Τροχαίας να έχουν απλωθεί στην Εθνική Οδό διασφαλίζοντας την ασφαλή και ομαλή κάθοδο των τρακτέρ προς το λεκανοπέδιο.

Στο Κάστρο της Βοιωτίας όπου είναι και το μπλόκο των αγροτών, κατευθύνονται αλλά 6 τρακτέρ τα οποία είναι φορτωμένα σε φορτηγά αυτοκίνητα και ταξιδεύουν από τον Έβρο για την Αθήνα, ενώ παραμένει άγνωστο αν τα συγκεκριμένα τρακτέρ θα παραμείνουν στο Κάστρο για να συνεχίσουν την αυριανή μέρα ή θα προχωρήσουν προς την Αθήνα.

Στο Κάστρο της Βοιωτίας που το τρακτέρ αναμένεται να φτάσουν την επόμενη ώρα, οι συνάδελφοι τους αγρότες, έχουν ετοιμάσει υποδοχή, ενώ έχουν ρυθμίσει και διάφορα θέματα που έχουν σχέση με την διανυκτέρευση και διαμονή όλων όσων θα φτάσουν εκεί.

Αργά το βράδυ αναμένεται να γίνει μία σύσκεψη μεταξύ των αγροτών για να ρυθμίσουν λεπτομέρειες που αφορούν την αυριανή μέρα και την κάθοδο τους για την Αθήνα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας δήλωσε: «θα δώσουμε τον τόνο και την απαίτηση από την κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα μας».

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Μαγνησίας, Θοδωρής Γεωργάκης, ανέφερε πως: «O αριθμός των τρακτέρ που θα μπουν στην Αθήνα είναι τριψήφιος, πάνω από 70 λεωφορεία».

Στον Αλμυρό 40 τρακτέρ είναι έτοιμα να φύγουν για την Αθήνα μαζί και 20 συνοδευτικά οχήματα. Είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή για την Αθήνα και όπως τονίζει αγρότης από το μπλόκο: «Το μήνυμα είναι προς την Κυβέρνηση ότι το 16 ήμασταν 20 τώρα 200 την επόμενη 2000».

Με λεωφορεία και ΙΧ οι αγρότες από Δυτική Ελλάδα και Πελοποννήσο

Με λεωφορεία και ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα θα μεταβούν στην Αθήνα για το αυριανό συλλαλητήριο αγρότες από τα μπλόκα της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, αγρότες από την Αιγιάλεια, την Δυτική Αχαΐα, την Ωλενία και τον Ερύμανθο, θα αναχωρήσουν αύριο το πρωί από την Αχαΐα και μετά την στάση στην περιοχή των Μεγάρων θα κατευθύνουν προς το κέντρο της πρωτεύουσας.

Επίσης, αγρότες από την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία θα αναχωρήσουν και αυτοί αύριο το πρωί από τις περιοχές τους, με προορισμό την Αθήνα.

Στην περιοχή των Μεγάρων, οι αγρότες από την Δυτική Ελλάδα αναμένεται να συναντηθούν με αγρότες από τα μπλόκα της Πελοποννήσου.

Μάλιστα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχει απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και αλιείς της Πελοποννήσου, για συμμετοχή στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο, ενώ η προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 17:30 στην πλατεία Ομονοίας.

Κλείνει αύριο για τρεις ώρες το Τελωνείο Νίκης

Το κλείσιμο του τελωνείου Νίκης για όλους από τις 5 έως τις 8 το βράδυ, την ώρα του συλλαλητηρίου στην Αθήνα, αποφάσισαν οι αγρότες της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας.

Mε αυτό τον τρόπο συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των αγροτών, καθώς λόγω απόστασης δεν κατάφεραν να κατέβουν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα.

Το σχέδιο για να μην κλείσουν οι δρόμοι

Στη σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αποφασίστηκε όλα τα τρακτέρ και τα οχήματα των αγροτών να κινηθούν από την εθνική οδό και τη λεωφόρο Κηφισού στη λεωφόρο Αθηνών.

Έπειτα, μέσω της οδού Αχιλλέως θα κινηθούν αντίθετα στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια στην πλατεία Ομονοίας, όπου θα σταθμεύσουν στη συνέχεια, πάντα υπό τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης, ανηφορίσουν αντίθετα στην Πανεπιστημίου μέχρι την πλατεία Συντάγματος, όπου είναι ο τελικός προορισμός.

Σε όλους αυτούς τους δρόμους θα ισχύσει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, όπως επίσης στην Αμαλίας Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μπροστά στη Βουλή θα βρεθούν περίπου 150 τρακτέρ, ενώ χιλιάδες αγρότες αναμένεται να καταφτάσουν στην πρωτεύουσα με λεωφορεία.

Πού θα διακοπεί η κυκλοφορία

Από αύριο η τροχαία θα εφαρμόσει τις εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη.

Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες θα σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

liberal

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content