Σταϊκούρας: «Δύο εκατομμύρια ευρώ για την οδική ασφάλεια Δήμου Στυλίδας»

Τη συμπληρωματική ένταξη έργων για 76 Δήμους της Χώρας στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας», του Έργου «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών.

Με τη συμπληρωματική απόφαση, προστίθενται 161 εκατ. ευρώ σε ένα ευρύ πλέγμα έργων, συνολικού ύψους 612 εκατ. ευρώ, για την οδική ασφάλεια.


Μέσα σε αυτά και η ένταξη του έργου «Βελτίωση οδικής ασφάλειας Δήμου Στυλίδας», προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά στη γενικευμένη βελτίωση απορροής ομβρίων προς τους τελικούς αποδέκτες (φρεάτια απορροής ομβρίων), με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, αλλά και τη βέλτιστη επιφανειακή απορροή ομβρίων υδάτων σε συνθήκες έντονου υετού για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

Έτσι συνολικά, στη Φθιώτιδα, μαζί με τα έργα προϋπολογισμού 7,8 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν ανακοινωθεί στις 23 Δεκεμβρίου 2022, φτάνουμε στα 9,8 εκατομμύρια ευρώ, τονίζει ο κ. Σταϊκούρας σημειώνοντας ότι «η Κυβέρνηση κινείται στην κατεύθυνση της αποδοτικής αξιοποίησης των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μέσω της πραγματοποίησης έργων και επενδύσεων σε τομείς υψηλής προτεραιότητας».

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr