Στα «χέρια» της Αντιτρομοκρατικής δύο Πακιστανοί: Tα σχέδια για χτύπημα με όπλα, εκρηκτικά και αέριo, ποιος ήταν ο Ν.1 στόχος

Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν στην Αθήνα για την προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης με στόχο εστιατόριο ισραηλινών συμφερόντων στου Ψυρρή.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι συλληφθέντες – πακιστανικής υπηκοότητας 27 και 29 ετών – είχαν μελετήσει τρία σχέδια για την επίθεση, αλλά δεν πρόλαβαν να τα υλοποιήσουν καθώς έπεσαν στα χέρια των αρχών.

Συγκεκριμένα, είχαν μελετήσει τις εκδοχές: Να πραγματοποιήσουν επίθεση με όπλα, ή με εκρηκτικά, ή να προκαλέσουν πυρκαγιά, πιθανόν με αέριο, την ώρα που το κατάστημα θα ήταν γεμάτο με κόσμο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από πληροφορίες της ΕΥΠ, η οποία συγκέντρωσε στοιχεία και ενημέρωσε την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που ανέλαβε την έρευνα για συγκεκριμένα άτομα, τα οποία, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας, ετοιμάζοντας τρομοκρατικά χτυπήματα με καθοδήγηση από το εξωτερικό.

Σημειώνεται πως οι ύποπτοι εντοπίστηκαν στα μέσα Φεβρουαρίου όποτε και ταυτοποιήθηκαν οι ύποπτοι, ενώ συνελήφθησαν και κρατούνταν για διοικητικές παραβάσεις, καθώς βρίσκονταν στην Ελλάδα χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.

Παράλληλα κατασχεθήκαν κινητά τηλέφωνα, USB και άλλα αντικείμενα, τα οποία εστάλησαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
«Εγκέφαλος» Πακιστανός με έδρα το Ιράν – Δημοφιλές εστιατόριο ο στόχος

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δύο Πακιστανοί είχαν συχνές επαφές με ομοεθνή τους, που όπως είπαν, διαμένει μόνιμα στο Ιράν, ο οποίος τους έδινε κατευθύνσεις και τους υποσχόταν χρήματα προκειμένου να προχωρήσουν στην επίθεση στο συγκεκριμένο ισραηλινό εστιατόριο.

Όσον αφορά το στόχο, πρόκειται για πολύ γνωστό εστιατόριο σε κεντρικό δρόμο της συνοικίας του Ψυρρής: Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια για την εβραϊκή κοινότητα στην Ελλάδα που προσελκύει πολύ κόσμο, ενώ αποτελεί επίσης αγαπημένο προορισμό και για τους Ισραηλινούς τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, οι δύο συλληφθέντες επιχείρησαν πολλές φορές να στρατολογήσουν και άλλους ομοεθνείς τους, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Όπως ανέφεραν αρμόδια στελέχη, η υπόθεση είναι ακόμα στην αρχή, ενώ η ΕΥΠ προχωρά ήδη τις έρευνες σε συνεργασία και με άλλες ξένες υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του τρομοκρατικού δικτύου και ο ρόλος του «εγκεφάλου» που έδινε τις εντολές.

Στόχος της τρομοκρατικής ομάδας ήταν η υπονόμευση της χώρας και η πρόκληση ανθρώπινων θυμάτων.

dikaiologitika

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr