Σπανός: «Σε τροχιά ανάπτυξης η Φωκίδα, άρδευση πεδιάδας Μόρνου, παραλίμνιος αγωγός, “διαγώνιος” οδικός άξονας»

Σπανός: «Σε τροχιά ανάπτυξης η Φωκίδα με άρδευση της πεδιάδας Μόρνου, παραλίμνιο αγωγό και “διαγώνιο” οδικό άξονα»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Φωκίδας της παράταξης: “Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας” πραγματοποίησαν περιοδεία στον Δήμο Δωρίδος και στο Γαλαξίδι του Δήμου Δελφών, την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023, προκειμένου να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις με πολίτες.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν τα χωριά και τις κωμοπόλεις Λιδωρίκι, Συκιά, Λευκαδίτι, Πενταγιοί, Αρτοτίνα, Ευπάλιο, Μοναστηράκι, Ερατεινή, Γαλαξίδι, όπως και τα Τριζόνια. Συμμετείχαν επίσης στις εκδηλώσεις για τα 79 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Λιδωρικίου, όπως και στα «Διάκεια 2023», που πραγματοποιήθηκαν στην Αρτοτίνα.

Η περιοδεία συνέπεσε χρονικά με ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την κατασκευή του παραλίμνιου αγωγού του Μόρνου. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού  23.744.516 ευρώ και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχώρησε στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Δωρίδος για την κατασκευή του. Η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Εκτός αυτού, στις συζητήσεις με τους πολίτες έγινε αναφορά στα έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, τα οποία προχωρούν παράλληλα με το κορυφαίο αναπτυξιακό έργο της κατασκευής του λεγόμενου «Διαγώνιου Οδικού Άξονα» Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο, που συνδέει τον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι) με την Ιόνια Οδό.

Συζητήθηκαν επίσης δράσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και έργα πολιτισμικής ανάπτυξης σχετικά με τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, αλλά και παρεμβάσεις στον πρωτογενή τομέα, όπως η ολοκλήρωση των έργων άρδευσης της πεδιάδας του Μόρνου, αρχικού προϋπολογισμού 6.500.000 ευρώ.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content