Σπανός – Παπαθωμά στα εγκαίνια για τα νέα κτίρια της ΕΑΒ παρουσία του πρωθυπουργού

Τα επίσημα εγκαίνια δύο νέων κτιρίων, του Υποστέγου Υγρού Αποχρωματισμού και Βαφής Αεροσκαφών αλλά και του Κτιρίου Χημικών Διεργασιών, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στο Σχηματάρι, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στις μονάδες παραγωγής, ενώ παρακολούθησε και την τροχοδρόμηση του 5ου αναβαθμισμένου αεροσκάφους τύπου F-16 Viper με προορισμό την 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα της Κρήτης, όπου και θα είναι πλέον η βάση του.

Το νέο Υπόστεγο της ΕΑΒ (συνολικής επιφανείας 2.983 τ.μ.) παρέχει τη δυνατότητα στην Εταιρεία να υλοποιεί με υπερσύγχρονες μεθόδους χρωματισμούς αεροσκαφών. Μπορεί να φιλοξενήσει, ανεξάρτητα, αεροσκάφη διαφόρων μεγεθών, όπως C-130, F-16, καθώς και ελικόπτερα. Το δε κτίριο Ανοδίωσης (συνολικής επιφανείας 1.398 τ.μ.) ανταποκρίνεται πλήρως στις υψηλές απαιτήσεις χημικών διεργασιών της ΕΑΒ, ενώ και οι δύο νέες εγκαταστάσεις διαθέτουν τεχνολογίες απολύτως φιλικές προς το περιβάλλον. Τα νέα κτίρια κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο των νέων προγραμμάτων από την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin, που αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη της ΕΑΒ.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, από την καρδιά της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, έστειλε ηχηρό μήνυμα σε όσους αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας: «Όσο υψώνουν τους τόνους τόσο χαμηλώνουν την αξιοπιστία τους και κάθε γιουρούσι μπορεί να γίνει άτακτη υποχώρηση μπροστά στο τρίγωνο του διεθνούς δικαίου, των ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων και των διεθνών συμμαχιών μας». Ταυτόχρονα εξήρε και το έργο της ΕΑΒ, τονίζοντας: «Σήμερα γράφονται δύο εμβληματικά γεγονότα. Το πέμπτο αναβαθμισμένο σε έκδοση Viper F-16 είναι έτοιμο να πετάξει από εδώ στην Κρήτη για να αναλάβει υπηρεσία. Και το τεχνικό κέντρο της ΕΑΒ αποκτά δύο σημαντικές εγκαταστάσεις στο πλαίσιο της μακράς συνεργασίας που έχει με την ΕΑΒ η Lockheed Martin».

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Τζορτζ Τσούνης, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, υψηλόβαθμα στελέχη της Lockheed Martin Aeronautics και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην τελετή Αγιασμού των νέων κτιρίων χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ.κ. Γεώργιος.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content