Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς για το εργατικό ατύχημα στον Ορχομενό

Ο σοβαρός τραυματισμός εν ώρα εργασίας του 19-χρονου διανομέα στον Ορχομενό την Παρασκευή, ανέδειξε για άλλη μια φορά με τραγικό τρόπο ότι η μάχη για το μεροκάματο περνά μέσα από το σακάτεμα των εργαζομένων. Ο νεαρός διανομέας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου της Λαμίας. Εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή περαστικά μας κι ευχόμαστε να επιστρέψει γρήγορα πίσω στο σπίτι και την οικογένεια του!

Το ατύχημα αυτό αποδεικνύει με περίτρανο τρόπο ότι κράτος, κυβερνήσεις και εργοδοσία μετράνε την ανθρώπινη ζωή σε μια χούφτα ευρώ. Αναδεικνύει το επίκαιρο σύνθημά μας «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» την πίεση και την εκμετάλλευση που βιώνουμε οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι διανομείς. Είναι κοινό μυστικό τα διάφορα «τυράκια» που πλασάρει η εργοδοσία ότι όσο πιο πολλές παραγγελίες βγαίνουν κι όσο πιο γρήγορα τις πηγαίνουν θα έχουν bonus! Κι ας έχουν κόστος την ίδια την ασφάλεια και την ζωή μας… 

Σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ η οργάνωση της πάλης μας, η μαζικοποίηση των σωματείων μας, ώστε συλλογικά και οργανωμένα να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, με κριτήριο  να μπορούμε να δουλεύουμε με ασφάλεια, να έχουμε αξιοπρεπείς μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content