Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς: Απαράδεκτο το ωράριο των καταστημάτων το Σάββατο της αποκριάς

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 11.00 ΠΜ ΩΣ ΤΙΣ 07.00 ΜΜ

Η πλειοψηφία της Διοίκησης του  Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, χέρι χέρι με την  Δημοτική Αρχή αποφάσισαν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις οι εκατοντάδες εμποροϋπάλληλοι της πόλης αλλά και οι αυτοαπασχολούμενοι έμποροι να μην συμμετέχουν,  γιατί ταχα  με τα μαγαζιά ανοιχτά το κλίμα θα είναι πιο εορταστικό!…

Αλήθεια ποιον ρώτησαν;

Στις τελευταίες εκλογές του Σωματείου των Ιδιωτικών Υπαλλήλων ψήφισαν 773 εργαζόμενοι.

Άραγε η Δημοτική Αρχή και ο κ. Καραμάνης θεωρούν ότι εμείς είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας;

Ότι εμείς που δουλεύουμε στα εμπορικά καταστήματα της πόλης δεν θελουμε να διασκεδάσουμε με τα παιδιά μας στο γαϊτανάκι;

Ο Εμπορικός Σύλλογος ρώτησε τους επαγγελματίες της πόλης για αυτήν του την απόφαση ;

Έχουμε κουραστεί να ακούμε ότι η τόνωση των μαγαζιών θα γίνει μέσα από εκδηλώσεις τύπου Λευκής Νύχτας,  αποκριάτικου  ωραρίου, open mall, τουριστικών δρόμων και ό,τι άλλο ευφάνταστο διακινούν, με μοναδικό σκοπό την επέκταση του ωραρίου.

Για εμάς, τόνωση στην κίνηση των εμπορικών καταστημάτων, πρώτα και κύρια από τους ίδιους τους εργαζόμενους, θα δώσουν μέτρα όπως η ουσιαστική αύξηση μισθών και συντάξεων, η μείωση των τιμών και το πλαφόν σε ρεύμα, καύσιμα, είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, η μείωση ακόμη και κατάργηση του ΦΠΑ, καθώς και η ουσιαστική στήριξη των μικρών εμπόρων με διαγραφή χρεών, τόκων και προστίμων, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ, διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής κλπ.

Άλλωστε ακριβώς αυτά μας έλεγε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου στην τελευταία απεργία που μίλησε στην μεγαλειώδη κινητοποίηση των εργαζομένων δυο εβδομάδες πριν, όπου δεν τόλμησε -έστω και για τα μάτια του κόσμου- να πάρει τόσο άνετα απόφαση για συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων για δυο ώρες. Την ημέρα που έκλεινε ένας χρόνος από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, την ημέρα που οι εργαζόμενοι απεργούσαν ενάντια στην ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς, για ζωή με δικαιώματα. Την ημέρα που οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας για να μπορούν να βγάλουν το μήνα και να ζουν με αξιοπρέπεια.

Εμείς οι εργαζόμενοι καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή Δήμος και Εμπορικός Σύλλογος να πάρουν πίσω την απαράδεκτη απόφασή τους για την αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, το Σάββατο της Αποκριάς . Να μας αφήσουν να πάμε στα σπίτια μας και στα παιδιά μας, να τα συνοδεύσουμε στο Γαϊτανάκι και σε όποια άλλη αποκριάτικη εκδήλωση διοργανώνεται αυτές τις μέρες. Μην στερείτε από τους πολίτες της πόλης την συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις που υποτίθεται ότι είναι για εμάς .

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο σε κοινή δράση με τους αυτοαπασχολούμενους του κλάδου μπορούν και πρέπει να παλέψουν να μην περάσει η πλήρης διάλυση των εργασιακών σχέσεων, του σταθερού ωραρίου λειτουργίας της αγοράς. Να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να μπορούν να δουλεύουν ανθρώπινα ωράρια, να προγραμματίζουν την οικογενειακή τους ζωή, να έχουν ελεύθερο χρόνο για ανάπαυση, ψυχαγωγία, πολιτισμό, αθλητισμό.

Το ΔΣ

13.03.2024

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content