ΣΟΚ το νέο ηχητικό ντοκουμέντο του καπετάνιου – 2 νέες αποκαλύψεις

Το ηχητικό ντοκουμέντο, από τα μοιραία τρία λεπτά της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη στο Blue Horizon, στο λιμάνι του Πειραιά, το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου 2023, φέρνει στη δημοσιότητα το newsit.gr.

Το «μαύρο» κουτί του Blue Horizon κατέγραψε όλους τους ήχους, στη γέφυρα του πλοίου από τα ειδικά μικρόφωνα. Ο καπετάνιος σε έξαλλη κατάσταση φαίνεται αρχικά να ρωτάει «Τι έγινε;» και μετά με ουρλιαχτά να επαναλαμβάνει «Ρε πάτε καλά;» και στο τέλος -ενώ από τη συνομιλία γνωρίζουν ότι έχει πέσει άνθρωπος στη θάλασσα, να φεύγει σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Όλο το υλικό

 • Καπετάνιος: Μισό, μισό…Τι έγινε; Ρε πάτε καλά ρε; Ρε πάτε καλά; Αργά, αργά! (σ.σ: εννοεί να κόψει ταχύτητα το πλοίο).
 • Πλήρωμα: κάτω (ακατάληπτο. Πιθανότατα αναφέρει τη λέξη «άτομο»).
 • Καπετάνιος: Το βλέπω. Το είδα. Πολύ αργά…
 • Ακολουθεί κάτι ακατάληπτο από τον πλοίαρχο και στη συνέχεια αναφέρει πως: Φώναξε τον Μπάμπη. Έλα, τι έγινε; Για πες μου. Τι έγινε;
 • Πλήρωμα: Πειραιάς κράτει, το Blue Horizon.
 • Καπετάνιος: Τι έγινε;
 • Πλήρωμα: (πολλές φωνές και πανικός) Έπεσε στη θάλασσα. (Tον ενημερώνουν οτι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα)
 • Καπετάνιος: Ποιος έπεσε στη θάλασσα;
 • (Ακατάληπτα). Μιλάει ο κάπετάνιος με τον ύπαρχο και ρωτάει για τρίτη φορά: Έπεσε επιβάτης στη θάλασσα;
 • Για μερικά δευτερόλεπτα ακολουθεί σιωπή και ακούγονται κάποια ακατάληπτα λόγια από τους ασυρμάτους του πλοίου.
 • Καπετάνιος: Επιπλέει, επιπλέει…
 • Ύπαρχος: Επιπλέει εκεί πέρα από τον ντόκο που φύγαμε εμείς.
 • Καπετάνιος: Δεν κατάλαβα ρε Μιχάλη, τι έγινε; Έπεσε επιβάτης στη θάλασσα;
 • -ακατάληπτα για λίγα δευτερόλεπτα-
 • Καπετάνιος: Έλα ρε. Δες τιμόνι. (αναφέρεται σε ενέργειες που πρέπει να γίνουν με το τιμόνι). Στη συνέχεια απευθύνεται στον ύπαρχο: Μιχάλη, έλα πάνω. Γιάννη, πού είναι αυτός ο άνθρωπος;

Το πανελλήνιο παραμένει σε σοκ από τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη, ο οποίος βρέθηκε στα νερά του Πειραιά πνιγμένος, όταν τον έσπρωξαν μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon.

Το Newsbomb.gr και ο δημοσιογράφος, Σωτήρης Σκουλούδης, έφεραν στη δημοσιότητα ένα video ντοκουμέντο το οποίο δείχνει τα τελευταία πέντε λεπτά πριν την απίστευτη τραγωδία και τον χαμό του 36χρονου.

Ένα video που προκάλεσε αίσθηση και τα κεντρικά δελτία ειδήσεων του ΑΝΤ1 και του ALPHA, αναδημοσίευσαν για την ενημέρωση των τηλεθεατών τους.

«Δικαιοσύνη για τον Αντώνη» – Το αποκαλυπτικό βίντεο του Newsbomb.gr για τη δολοφονία

Το βίντεο-ντοκουμέντο που έφερε στη δημοσιότητα το Newsbomb.gr και ο Σωτήρης Σκουλούδης και καταδεικνύει το ειδεχθές έγκλημα που σημειώθηκε στο λιμάνι του Πειραιά και στο πλοίο Blue Horizon εξετάζει η Εισαγγελία.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, που ξεκινάει στις 21:07, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της φόρτωσης, ο άτυχος Αντώνης Καργιώτης, ο οποίος όπως προέκυψε από ανακοίνωση του Λιμενικού, διέθετε κανονικά το εισιτήριο του, επιλέγει να μην επιβιβαστεί ακόμα, ενώ στη συνέχεια, την στιγμή που προσπαθεί να επιβιβαστεί, σπρώχνεται από το πλήρωμα του πλοίου, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να χάσει τη ζωή του.

Σήμερα Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στα δικαστήρια του Πειραιά βρέθηκαν οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους, καθώς ο υποπλοίαρχος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, με οξύ ισχαιμικό επεισόδιο. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και πήραν αναβολή για αύριο, μετά το βιντεοληπτικό υλικό αλλά και νέες μαρτυρικές καταθέσεις, που προσκομίστηκαν στην τρίτη ανακρίτρια Πειραιά.

Βίντεο-ντοκουμέντο: Τα πέντε δραματικά λεπτά πριν τον φόνο – Ο Αντώνης συνομιλεί με το πλήρωμα

Ο πλοίαρχος του Blue Horizon πάντως, σύμφωνα με το Star, θα χρεώσει τη δολοφονία του Αντώνη στο πλήρωμα του καταπέλτη, καθώς θα ισχυριστεί στις αρχές: «Δεν είχα λόγο να αμφισβητήσω τα εμπειρότατα στελέχη το πληρώματος και τα όσα μου έλεγαν. Πίστευα ότι έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Όταν μου είπαν να σηκώσω τον καταπέλτη, εγώ το έκανα».

Ακόμα, θα υποστηρίξει ότι όταν το πλήρωμα του είπε από τον ασύρματο ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα, η πρώτη του ενέργεια ήταν να ενημερώσει το Λιμεναρχείο.

Τέλος, στην ερώτηση γιατί δεν έκανε κράττει στο πλοίο, ο καπετάνιος αναμένεται να υποστηρίξει ότι έπρεπε να διατηρήσει χαμηλή ταχύτητα για να μπορέσει να το κυβερνήσει.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr