Σημαντική μείωση ΦΠΑ στο 13% για αγροτικό εξοπλισμό από τον Νοέμβριο

Τον επόμενο μήνα, αγρότες και παραγωγοί σε όλη τη χώρα θα βρουν μια ευχάριστη έκπληξη όταν αγοράζουν νέο εξοπλισμό. Από την 1η Νοεμβρίου, το ΦΠΑ για αγροτικά μηχανήματα θα μειωθεί από 24% σε 13%, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Αυτή η μείωση αναμένεται να οδηγήσει σε χαμηλότερες τιμές για τους καταναλωτές, με στόχο την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής.

Εκτός από τη μείωση στον ΦΠΑ για τον αγροτικό εξοπλισμό, η τροπολογία προβλέπει επίσης ένα νέο συντελεστή ΦΠΑ 4% για εργασίες που σχετίζονται με την αφαίρεση αρχιτεκτονικών εμποδίων για άτομα με αναπηρία. Στα νησιά, ο συντελεστής αυτός θα είναι ακόμη χαμηλότερος, φτάνοντας το 3%.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, επεσήμανε την δέσμευση της κυβέρνησης στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, λέγοντας ότι “Στόχος μας είναι η μείωση του κόστους παραγωγής και η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα.”

Συνοπτικά, η κυβέρνηση φαίνεται να στηρίζει την αγροτική κοινότητα, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, με την ελπίδα ότι οι νέοι συντελεστές ΦΠΑ θα αποτελέσουν ένα θετικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content