Πρόστιμα και κατασχέσεις αλιευμάτων στη Χαλκίδα

Στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων που πραγματοποιούν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, βεβαιώθηκαν από πλήρωμα περιπολικού σκάφους, δύο αλιευτικές παραβάσεις κατά επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών στην θαλάσσια περιοχή Πολιτικών Ευβοίας, στο Βόρειο Ευβοϊκό.

Η μία αλιευτική παράβαση αφορά διενέργεια αλιείας με κυκλικά δίχτυα νύχτας, σε απαγορευμένη χρονικά περίοδο, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, ενώ η αλιευθείσα ποσότητα των χιλίων εξήντα κιλών (1.060kg) του είδους γαύρου, κατασχέθηκε και πρόκειται να διατεθεί σε ευαγή ιδρύματα. Επίσης βεβαιώθηκε μία αλιευτική παράβαση για παράνομη αλιεία με “κιούπια”, ενώ κατά τον αλιευτικό έλεγχο ευρέθησαν και κατασχέθηκαν δεκαπέντε (15) κιούπια μη προβλεπόμενης διαμέτρου τα οποία κατεστράφησαν κατά τα προβλεπόμενα.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής 60χρονος Έλληνας ερασιτέχνης αλιέας, στη περιοχή υψηλής γέφυρας Χαλκίδας νοτίου Ευβοϊκού κόλπου, να έχει αλιεύσει οκτώ κιλά όστρακα του είδους «κυδώνια» και δύο κιλά όστρακα του είδους «στρόμπος», είδη απαγορευμένα στην ερασιτεχνική αλιεία.

Όλα τα παραπάνω αλιεύματα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν κατά τα προβλεπόμενα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Να σημειώσουμε ότι οι αλιευτικοί έλεγχοι είχαν ξεκινήσει από βραδινές ώρες της Τετάρτης (22/2), όταν στελέχη περιπολικού σκάφους της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Μαρίνας Χαλκίδας, 51χρονο με ερασιτεχνικό σκάφος να έχει αλιεύσει 206 άτομα του είδους “ολοθούριο”, το οποίο είναι απαγορευμένο για την ερασιτεχνική αλιεία.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αλιεύματα επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content