ΠΡΟΣΟΧΗ: Κίνδυνος πυρκαγιάς 5 για την περιοχή μας, το μέγιστο! Πολύ μεγάλη προσοχή στα δάση μας

Χάρτης Πρόβλεψης πολύ Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς (Κατηγορίας 5) – Λήψη Μέτρων για την Κυριακή 23-07-2023

  Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από την Γ.Γ.Π.Π.  την Σάββατο 22/07/2023, και ισχύει για την Κυριακή 23/07/2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (Χάρτης κατηγορίας Νο 5), για περιοχές  αρμοδιότητας Δήμων και Δασαρχείων της ΠΕ Βοιωτίας.

Η ΠΕ Βοιωτίας και η Πολιτική Προστασία με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Φανής Παπαθωμά, έχει προβεί στην λήψη του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις ευπαθείς περιοχές και περιαστικά δάση του Νομού Βοιωτίας. Έχει επίσης συγκαλέσει έκτακτο Σ.Ο.Π.Π με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σήμερα Σάββατο 22/7/2023 7:00 το απόγευμα στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Βοιωτίας στο Διοικητήριο, για την λήψη πρόσθετων έκτακτων μέτρων.

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Βοιωτίας έχει ενημερώσει όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, τους Δήμους και τις Εθελοντικές Οργανώσεις ώστε να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας που τίθεται σε εφαρμογή κάθε φορά αποσκοπεί στην προστασία της ανθρώπινης ζωής αλλά και του φυσικού και δασικού περιβάλλοντος. 

« Με χάρτη επικινδυνότητας 5 η αυριανή μέρα. Σύγκληση συντονιστικού (Σ.Ο.Π.Π) σήμερα Σάββατο 22 Ιουλίου 2023 στις 7:00 το απόγευμα. Παρακαλώ τους  πολίτες της Βοιωτίας να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων που εκδίδονται αυτές τις μέρες και να αποφεύγουν επικίνδυνες δραστηριότητες τόσο για τους ίδιους όσο και για το περιβάλλον. Είμαστε σε συναγερμό, είμαστε όλοι στις θέσεις μας»

δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.                

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr