Προσοχή! Έρχονται πυκνές μπόρες χιονιού σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια

Ο χειμώνας είναι εδώ και θα μας το θυμίσει εκ νέου από την Κυριακή και μετά. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ακόμη και μέσα στους ίδιους νομούς αλλού θα έχουμε χιόνια και αλλού βροχές, με τον καιρό να παραμένει άστατος έως και την Τρίτη.

Από το πρωί του Σαββάτου μια ψυχρή αέρια μάζα θα φτάσει στα βόρεια και θα κινηθεί προς τα ΝΑ της χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα δεν θα έχουμε τίποτα το ιδιαίτερο και η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 14 βαθμούς στα κεντρικά, από 7 έως 14 βαθμούς στα βόρεια και στα νότια έως 15 βαθμούς. Στα δυτικά ο υδράργυρος θα φτάσει τους 15 βαθμούς και στα ανατολικά τους 14 με 15.

Στην Αττική, θα έχουμε πρόσκαιρη συννεφιά το Σάββατο χωρίς φαινόμενα. Η θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε συννεφιές και θα διαλυθεί γρήγορα. Η θερμοκρασία από 5 εως 12 βαθμούς, αλλά χρειάζεται προσοχή στον αέρα.

Από την Κυριακή πάντως θα έχουμε αλλαγή του καιρού και από το απόγευμα και μετά. Σύννεφα θα κατακλύσουν το Αιγαίο και θα ξεκινήσουν οι πρώτες καταιγίδες από τη Θάσο και νοτιότερα, ενώ σε Εύβοια και Αττική θα ξεκινήσουν οι πρώτες χιονοπτώσεις.

Τη Δευτέρα, τα χιόνια θα επιμείνουν σε Εύβοια, Μαγνησία, Βοιωτία και Αττική θα έχουμε τοπικά ισχυρές μπόρες χιονιού. Φαινόμενα θα έχουμε και στην αν. Πελοπόννησο, ενώ την Τρίτη οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν από τη Λαμία και νοτιότερα οι οποίες θέλουν προσοχή. Στην Αττική αναμένονται χιόνια ακόμη και στα 200 μέτρα.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content