Πρόσκληση ενδιαφέροντος – Πρώτη ενημερωτική εκδήλωση της Σχολής Γονέων Δήμου Τανάγρας «Αγκαλιά»


Την 27η Ιανουαρίου 2023 (Παρασκευή), ώρα 7:00μμ, στον δημοτικό παιδικό σταθμό Σχηματαρίου (διεύθυνση: Χρυσανθέμων 18) θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση της Σχολής Γονέων «Αγκαλιά» Δήμου Τανάγρας, με θέμα:
«Όρια και Κανόνες στην παιδική ηλικία».
Η Σχολή Γονέων είναι εκπαιδευτική δράση, που σχεδιάζουν και πραγματοποιούν- από κοινού -το αυτοτελές τμήμα κοινωνικής προστασίας/πολιτισμού/παιδείας, το Κέντρο Κοινότητας και ο δημοτικός παιδικός σταθμός Σχηματαρίου.
Στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων προετοιμάζονται και παρουσιάζονται θέματα, τα οποία αγγίζουν τον γονέα/κηδεμόνα, το παιδί, τον εκπαιδευτικό. Η μορφή της παρουσίασης (σεμιναριακού τύπου, βιωματικό εργαστήριο) ποικίλει, σε συνάρτηση με το θέμα και το υλικό.
Στόχος είναι η Σχολή Γονέων να αποτελέσει σημείο συνάντησης γονέων/κηδεμόνων, παιδιών, σχολικής μονάδας, μέσα από τον γόνιμο προβληματισμό και την επιστημονική ενημέρωση , σε σχέση με θέματα που προτείνονται από τα ενδιαφερόμενα μέρη.
Πρόγραμμα εκδήλωσης
Η κοινωνιολογική προσέγγιση της παιδικής ηλικίας
(εισήγηση: Ελένη Γιαννακού, κοινωνιολόγος, πολιτισμολόγος, τελειόφοιτη ΜΠΣ «Δημιουργική Γραφή», προϊσταμένη αυτοτελούς τμήματος κοινωνικής προστασίας-παιδείας-πολιτισμού)
Όρια και κανόνες: θεμέλια ζωής
(εισήγηση: Παναγιώτα Καλύβα, παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας, κάτοχος ΜΠΣ στις Επιστήμες της Αγωγής, εξειδικευμένη στην ειδική αγωγή και στις νευροαναπτυξιακές διαταραχές παιδιών και εφήβων, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων, προϊσταμένη δημοτικού παιδικού σταθμού Σχηματαρίου)
Τα όρια και οι κανόνες στην πράξη: παραδείγματα
(συζήτηση του κοινού με την κ. Αλεξάνδρα Ρουμπέκα, ψυχολόγο).

Θα είμαστε εκεί!

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr