Πραγματοποιήθηκε η Ετησία Τακτική Γενική Συνέλευση Εμπορικού & Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας

Πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 03 Μαίου 2023 η Ετησία Τακτική Γενική Συνέλευση του Εμπορικού & Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας.

Την παρουσίαση και έγκριση των πεπραγμένων και των οικονομικών στοιχείων του έτους 2022 του Ε.Σ Συλλόγου, ακολούθησε ενημέρωση της Δημάρχου κας Βάκα Έλενας επί των θεμάτων που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας. Για τις Εργασίες Βελτίωσης Αστικού Περιβάλλοντος – Ανάπλασης της Λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου, η Δήμαρχος ανέφερε ότι μιλάμε για ένα έργο που θα αλλάξει το ευρύτερο εμπορικό κέντρο της πόλης, προσβάσιμο και λειτουργικό για όλους, με πολλαπλά οφέλη για τη τοπική κοινωνία, ενώ όπως επισήμανε με τη βελτίωση της προσβασιμότητας θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα και θα ενισχυθεί η τοπική επιχειρηματικότητα.

Επίσης αναφορά έγινε στη πεζοδρόμιση της Αβάντων έως τα φανάρια στη Χαινά και στα δύο υποέργα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»:
Το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, όπου ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας πρωτοστάτησε επί Προεδρίας κ. Νίκου Αίσωπου στη μελέτη του έργου και το οποίο σύντομα θα συμβασιοποιηθεί και θα προχωρήσει η υλοποίηση του. Το έργο περιλαμβάνει ανακαστασκευή όλων των δρόμων γύρω από τη Δημοτική αγορά, επί των οδών Περικλέους Σταύρου – Αντωνίου – Νεοφύτου – Κριεζώτου- Γαζέπη – Παπαναστασίου.
Τη Δημοτική Αγορά, όπου θα υπάρχει πλήρη αναβάθμιση της περιοχής, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που απαιτεί η νέα νομοθεσία.

Στο ερώτημα για το καθορισμό πλαισίου κυκλοφορίας επί των κεντρικών εμπορικών δρόμων της πόλης μας των ηλεκτρικών πατινιών και κυκλοφορίας οχημάτων (μηχανάκια), η Δήμαρχος ανέφερε ότι υπάρχει απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία προβλέπει την απαγόρευση της κυκλοφορίας ποδηλάτων και των Ε.Π.Η.Ο κατά μήκος πεζοδρομημένων διαδρομών. Εκκρεμεί επί του θέματος η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εφαρμογή του, ενώ θα τοποθετηθούν και οι κατάλληλες σημάνσεις. Σημείωσε όμως για να είμαστε ρεαλιστές, ότι για την εφαρμογή του νόμου χρειάζεται αστυνόμευση και για το λόγο αυτό θα ακολουθήσει συνάντηση με την Αστυνομία και το Λιμενικό.

Αναφορικά με τη λειτουργία των Bazzar την περίοδο των εορταστικών περιόδων, ο Πρόεδρος του Ε.Σ Χαλκίδας κ. Βαγιάννης Δημήτρης επισήμανε ότι πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου αποτελεί η λειτουργία τους στην αίθουσα του Δημαρχείου. Η Δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος θα μελετήσει ένα κανονισμό που θα ορίζει επακριβώς τα σημεία υλοποίησης τους και τη χρονική διάρκεια τους.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κος Καρανίκας Γεώργιος πέρα του χαιρετισμού που απηύθυνε, ανέφερε ότι οι προκλήσεις του μέλλοντος είναι πολλές και ο εμπορικός κόσμος χρειάζεται φωνή. Η φωνή βρίσκεται στους Εμπορικούς Συλλόγους και μόνο ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε από τη Πολιτεία τα δίκαια αιτήματα μας όπως:

 • Οι κανόνες του ανταγωνισμού να τηρούνται απαρέγκλιτα
 • Ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, καθώς είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα με τέλος επιδεύματος
 • Εξασφάλιση του αφορολόγητου

Επίσης ο Πρόεδρος κατέδειξε την ανάγκη ψηφιοποίησης των μικρών, τοπικών επιχειρήσεων για να μπορέσουν να ενισχύσουν τα έσοδα τους με τα ηλεκτρονικά κανάλια πωλήσεων, σημειώνοντας ότι οι διαδοχικές κρίσεις δεν θα πρέπει να αποτελέσουν την αιτία για την επιβράδυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και της πράσινης μετάβασης των εμπορικών ΜμΕ.

Κατόπιν ακολούθησε και σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.) ενημερωτική ημερίδα, η οποία έλαβε σημαντικά θετική ανταπόκριση από τα μέλη του Εμπορικού κόσμου καθώς και από φοροτεχνικούς και στελέχη λογιστηρίων της Χαλκίδας.

Η θεματολογία στην ημερίδα εστίασε:

 • Στην αναλυτική παρουσίαση της 1ης ΔΡΑΣΗΣ του προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός»
 • Στην διαδικασία των αιτήσεων και στις κατηγορίες επιλέξιμων δαπανών
 • Στις ολοκληρωμένες ψηφιακές λύσεις που προσφέρει ο Όμιλος Epsilon NET γιατην ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων

Τέλος έγινε και μια ενημέρωση σχετικά με τις Δράσεις του προγραμματος Πράσινης Μετάβασης και ειδοκότερα:

 • Στις βασικές προϋποθέσεις ένταξης των επιχειρήσεων
 • Στα κύρια χαρακτηριστικά των Δράσεων
 • Στις κατηγορίες επιλέξιμων δαπανών Την όλη εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους μεταξύ άλλων και οι:
  Ο Επιστημονικός Συνεργάτης του ΙΝΕΜΥ κ. Μανιούδης Μανώλης
  Ο Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της ΕΣΕΕ κ. Παχουλάκης Γιάννης
  Η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων κ. Παπανέστη Δάφνη
  Η Προϊσταμένη Τμήματος κ. Κούκουρα Βιβή
  O Πρόεδρος του ΟΛΝΕ και Αντιπρόεδρος στην ΕΣΕΕ κ. Γεροντίτης Σπυρίδων
  Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Εύβοιας κ. Αγιοστρατίτη Παρασκευή
  Ο Πρόεδρος Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ευβοίας, κ. Θαλάσσης Ηλίας
  Ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Μαραγκός Γιάννης
  Ο Γενικός Γραμματέας της Ο.Ε.Ε.Ε. κ. Ντόκος Ιωάννης
  Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών κ. Γκέλης Βασίλειος
  Ο Οικονομικός Επόπτης του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών κ. Παναγιώτης Ζαχαρής
  Το ιδρυτικό μέλος της Ο.Ε.Ε.Ε και του Ε.Σ Χαλκίδας κ. Γκαβέτας Νικόλαος

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content