Πραγματοποίηση του 1ου Εργαστηρίου Πολιτικών Ένταξης του προγράμματος MUST-a-Lab

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «MUlti-STakeholder Labs for migrants and stakeholders (MUST-a-Lab): Εργαστήρια πολλαπλών φορέων για μετανάστες και εμπλεκόμενους φορείς» πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, στο Παλιό Δημαρχείο, το 1ο Εργαστήριο Πολιτικών Ένταξης με τη συμμετοχή  28 ατόμων.

Συγκεκριμένα, πήραν μέρος μετανάστες και φορείς από τον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης, της εργασίας και της εξυπηρέτησης πολιτών.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου πραγματοποιήθηκαν βιωματικές ασκήσεις βασιζόμενες σε “διαφορετικές καινοτόμες τεχνικές για την ενίσχυση της συμμετοχικότητας, της ανταλλαγής απόψεων και την κατάθεση προτάσεων σε θέματα που άπτονται της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας καθώς και των διαδικασιών που τηρούνται”.

Σκοπός του 1ου Εργαστηρίου Πολιτικών Ένταξης ήταν η ενεργός συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων για την κατάθεση και την καταγραφή αναγκών ώστε να επανασχεδιαστούν αποτελεσματικές τοπικές πολιτικές ένταξης που θα διευκολύνουν τους φορείς και τους μετανάστες στην καθημερινότητά τους.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων Ιωάννης Ταγκαλέγκας, τόνισε, ότι “η συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και μεταναστών είναι πολύτιμη για την ορθή υλοποίηση του MUST-a-Lab που λαμβάνει χρηματοδότηση από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προάγει την κοινωνική συνοχή και την ευημερία της πόλης μας”.

siriosfm

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content