Πώς το φαγητό σε ορισμένες ώρες της ημέρας διαταράσσει το σώμα σου

Ο καθένας έχει συνήθως το δικό του custom πρόγραμμα, επομένως μπορεί να είναι δύσκολο να προγραμματίσετε τις τέλειες ώρες για φαγητό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε όμως ότι η ώρα της ημέρας που τρώνε οι άνθρωποι μπορεί να έχει ισχυρή επίδραση στην υγεία τους. Αυτές είναι οι ιδανικές ώρες για πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο οπότε βάλε τα δυνατά σου να τις ακολουθήσεις.

Η καλύτερη ώρα για πρωινό

Σύμφωνα με το Forklift and Palate, η καλύτερη ώρα για να τρώνε οι άνθρωποι πρωινό είναι την πρώτη ώρα μετά το ξύπνημα. Αυτό βοηθά το σώμα να προετοιμαστεί για μια επιτυχημένη μέρα. Η ιδανική ώρα για πρωινό θα ήταν μεταξύ 6 και 10 π.μ., προκειμένου να μπορούν να έχεις ένα δεύτερο γεύμα λίγες ώρες αργότερα.

Η καλύτερη ώρα για μεσημεριανό 

Ένα περιοδικό από το Northwestern Medicine διαπίστωσε ότι η καλύτερη ώρα για να φάτε μεσημεριανό γεύμα είναι περίπου τέσσερις έως πέντε ώρες μετά το πρωινό. Για παράδειγμα, εάν κάποιος έτρωγε πρωινό στις επτά το πρωί, θα πρέπει να τρώει μεσημεριανό μεταξύ 11 το πρωί (!) και 1 το μεσημέρι. Όσοι πρέπει να περιμένουν περισσότερο θα πρέπει να έχουν ένα σνακ μεταξύ των γευμάτων. Μια πρόσφατη μελέτη από το American Journal of Clinical Nutrition είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει πραγματικά να προσπαθήσουν να τρώνε μεσημεριανό γεύμα πριν τις τρεις το μεσημέρι.

Η καλύτερη ώρα για δείπνο

Σύμφωνα με το Forklift and Palate, η καλύτερη ώρα για να φάνε οι άνθρωποι το δείπνο τους είναι περίπου τέσσερις έως πέντε ώρες μετά το μεσημεριανό γεύμα. Κοινώς να έχετε τελειώσει με το δείπνο… ιδανικά στις 7! Αυτό συμβαίνει επειδή μετά από αυτό το διάστημα, ο μεταβολικός ρυθμός του σώματος αρχίζει να επιβραδύνεται. Όσο περισσότερο το σώμα μένει χωρίς φαγητό πριν τον ύπνο, τόσο το καλύτερο…

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content