Πώς να φτιάξεις μόνος σου τον πιο γερό χαρταετό με απλά βήματα

Αν δεν έχεις αγοράσει ακόμη χαρταετό, μπορείς να μάθεις με απλά βήματα πώς να τον κατασκευάσεις μόνος σου.

1ο βήμα

Βρείτε ένα χαρτί 60×45 σε χρώμα της αρέσκειάς σας. Διπλώστε το χαρτί στη μέση κατά μήκος και στις δύο πλευρές, μετρώντας 15 εκατοστά προς τα κάτω από την κορυφή. Χρησιμοποιήστε χάρακα για να τραβήξετε μια γραμμή μεταξύ αυτών των σημαδιών και του επάνω κέντρου.

Σχεδιάστε δύο ακόμη γραμμές από τα σημάδια στο πλάι προς το κάτω κέντρο, για να σχηματίσετε ένα διαμάντι.

2ο βήμα

Κόψετε προσεχτικά το χαρτί σας σε σχήμα διαμαντιού

3ο βήμα

Στην συνέχεια προσθέστε δύο λεπτά στηρίγματα από ξύλο, περίπου 60 εκατοστών. Χρησιμοποιώντας ειδικό ψαλίδι κλαδέματος κόψτε ένα από αυτά σε μήκος 45 cm. Δέστε τις δύο ράβδους μεταξύ τους με σπάγκο – ελέγχοντας ότι οι άκρες της ράβδου εξακολουθούν να ευθυγραμμίζονται με τις γωνίες του χάρτινου πανιού – και στη συνέχεια δέστε σταθερά τον κόμπο.

4ο βήμα

Σε κάθε γωνία, χρησιμοποιήστε κάτι αιχμηρό για να τρυπήσετε δύο τρύπες και στις δύο πλευρές του στύλου. Περάστε τον σπάγκο από κάθε τρύπα και δέστε το, αφήνοντας μερικές χαλαρές άκρες για να κολλήσετε κορδέλες. Κολλήστε το χαρτί και αφήστε το να στεγνώσει.

5ο βήμα

Στερεώστε ένα κομμάτι σπάγγου στο στέλεχος στην αριστερή και στη δεξιά γωνία. Πρέπει να υπάρχουν περίπου 60 cm σπάγγου χαλαρά μεταξύ των δύο γωνιών.

6ο βήμα

Κόψτε δύο λωρίδες 2m x 2cm από χαρτί, και δέστε τις στο κάτω μέρος του χαρταετού. Προσθέστε δύο ακόμη λωρίδες, μήκους περίπου 1 m, στα πλάγια ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και μια κορδέλα.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content