Πώς και πότε πρέπει να ταΐζουμε το σκύλο μας

 Η χρονική στιγμή και ο τρόπος που ταΐζουμε το κατοικίδιό μας παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη συμπεριφορά και στις διατροφικές του συνήθειες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταφέρουμε να μετατρέψουμε το γεύμα του σκύλου μας σε μια ήρεμη και χαλαρή διαδικασία, ώστε να μάθει να τρώει όπως πρέπει.


Τι μπορούμε να κάνουμε

  1. Ένα ήρεμο γεύμα

Αρχικά, για να μην έχουμε τυχόν εντάσεις την ώρα που ο σκύλος μας γευματίζει, φροντίζουμε να μην έχει μαζί του παρέα. Δηλαδή, να μην μοιράζεται το φαγητό του με κάποιο άλλο κατοικίδιο. Είναι καλό να προσπαθούμε να μην γευματίζουμε ταυτόχρονα με τον τετράποδο φίλο μας, γιατί είναι πιθανό ότι θα του αποσπάσουμε την προσοχή. 

  1. Φαγητό σύμφωνα με ηλικία και ωράριο

Είναι σημαντικό να αγοράζουμε την καλύτερη ξηρά τροφή σκύλου ή υγρή, η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες του. Ταυτόχρονα, πρέπει να του δίνουμε την κατάλληλη ποσότητα, ανάλογα με το μέγεθός του. Ωστόσο, αν και τα ενήλικα σκυλιά συνηθίζεται να τρώνε μια φορά την ημέρα, πρέπει να παρέχουμε στα πιο δραστήρια σκυλιά μια έξτρα ποσότητα φαγητού, λόγω της πολλής ενέργειας που καταναλώνουν καθημερινά. Στην περίπτωση των κουταβιών, όταν φτάσουν την ηλικία των έξι μηνών ή ακόμη και νωρίτερα, πρέπει να αρχίσουμε σταδιακά να μειώνουμε τη συχνότητα με την οποία τρώνε (οι τρεις φορές την ημέρα να γίνουν δύο).

TIP:Είναι σημαντικό να ορίσουμε συγκεκριμένες ώρες κατά τις οποίες θα γευματίζει το σκυλάκι μας. Αν αποκλίνουμε σημαντικά, αυτό μπορεί να επηρεάσει πολύτο πεπτικό σύστημα και τους ρυθμούς αφόδευσης του σκύλου.

  1. Μαζεύουμε την περιττή τροφή 

Δεν πρέπει να αφήνουμε την τροφή σκύλου μέσα στο μπολ του όλη την ημέρα. Αυτό μπορεί να του προκαλέσει λαιμαργία και αν αρχίσει να τρώει περισσότερο μπορεί να οδηγηθεί στην παχυσαρκία.

  1. Νερό δίπλα από την τροφή 

Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει φρέσκο και δροσερό νερό ώστε ο σκύλος μας να μπορεί να ξεδιψάσει, αλλά και να καταπιεί την τροφή του ευκολότερα.

  1. Δεν τον ταΐζουμε με το χέρι

Ο σκύλος μας πρέπει να μάθει από μικρός να τρώει στο πιάτο ή στο μπολ του και όχι από το χέρι μας. Σε περίπτωση που κάνουμε το αντίθετο, ο σκύλος μας θα μάθει να περιμένει πάντα εμάς για να φάει. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να δεχτεί φαγητό από κάποιον ξένο και αυτό πρέπει να το αποφύγουμε, καθώς δεν έχουν όλοι τις καλύτερες προθέσεις.

  1. Βόλτα μετά από το φαγητό 

Αν θέλουμε να πάμε κάποια βόλτα ή να παίξουμε με το σκύλο μας πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 30 λεπτά αφού έχει φάει το φαγητό του. Έτσι, ο μικρός μας φίλος θα έχει προλάβει να χωνέψει. 

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content