Ποιμαντική και Λειτουργική δραστηριότητα του Σεβασμιωτάτου την Δ΄ Εβδομάδα των Νηστειών (φωτο)

Το απόγευμα της Δευτέρας 20 Μαρτίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Μορφωτικού Συλλόγου Λεβαδείας, όπου μίλησε ο καθηγητής Γλωσσολογίας κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης με θέμα: “Ο κόσμος μου είναι η γλώσσα μου”. Ο Σεβασμιώτατος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον πλούτο της ελληνικής γλώσσας και τη σημασία της στη ζωή των ανθρώπων, στην επικοινωνία, στη σκέψη, στον πολιτισμό, στο χθες, το σήμερα και το αύριο. Επίσης, συνεχάρη τον κ. καθηγητή και τους διοργανωτές της εκδήλωσης.

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ενάτη και τον Εσπερινό της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Οινόης, που τελέστηκε νωρίς το απόγευμα. Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος καθ’ οδόν προς την Πύλη Δερβενοχωρίων, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αναλήψεως του Κυρίου Σκούρτων, όπου προσκύνησε στον τάφο του μακαριστού Επισκόπου Τανάγρας κυρού Πολυκάρπου και ευχήθηκε στην αδελφότητα της Μονής καλό υπόλοιπο της Αγίας Τεσσαρακοστής. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Πύλη, όπου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, με την συμμετοχή των πιστών της ενορίας. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στο νόημα και τη σημασία της τελέσεως της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Την Πέμπτη 23  Μαρτίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο χωριό Άγιος Βλάσιος. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στον Τίμιο Σταυρό, τον οποίο  η Εκκλησία μας πάντα αλλά και την Γ΄Κυριακή των Νηστειών προβάλλει προς προσκύνηση, ώστε να πάρουν δύναμη και να ενισχυθούν οι πιστοί στον αγώνα τους τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Τέλος, ευχήθηκε να συνεχίσουμε και να εντατικοποιήσουμε τον πνευματικό μας αγώνα το υπόλοιπο της Αγίας Τεσσαρακοστής ώστε να δεχτούμε στην καρδιά μας και στη ζωή μας τον Αναστάντα Κύριο.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content