Play list με τραγούδια του Βλάχικου γάμου
Κοινοποίηση από τον Αντώνη Τσαρουχά, του play list με τραγούδια του Βλάχικου γάμου – συμμετέχουν οι Δημήτρης Μπισταράκης (πίπιζα) και Δημήτρης Πάλλης (νταούλι).
PLAYLIST
Καλή Αποκριά και του χρόνου στο μέτρο!!
Ένας μοναδικός δίσκος (CD) που αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά, παρουσιάστηκε στο Κασνέσι Βαγίων το 2000.
Την παρουσίαση έκανε ο Κασνεσαίος τραγουδιστής, Θανάσης Μωραΐτης, που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια.
Περιέχει ντόπια οργανικά ακούσματα και τραγούδια, από τα Βάγια, την Άνω Αγόριανη, το Ζερίκι, το Κυριάκι και το Στεβενίκο (Αγία Τριάδα).
Οι ηχογραφήσεις είναι απ’ το 1930 έως το 1999.
Στις μελωδίες των Βαγίων, συμμετέχουν οι Δημήτρης Μπισταράκης (πίπιζα) και Δημήτρης Πάλλης (νταούλι).
Η φωτογραφία του εξωφύλλου είναι απ’ το “Φλάμπουρο της τιμής” στα Βάγια το 1957. Ευxαριστίες πολλές στον Grigoris Papavasileiou για την παραχώρηση του αρχείου.
Γιάννη μου το μαντήλι σου… (Οργανικό).
Παίζουν οι μουσικοί: Δημήτρης Μπισταράκης (πίπιζα) και Δημήτρης Πάλλης (νταούλι) από τα Βάγια Θηβών.
Έκδοση του CD Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας “ΛΆΙΟΣ”. Μάρτιος 2000.
Η φωτογραφία του εξωφύλλου είναι από τον Βλάχικο Γάμο το έτος 1996.
Λίγα λόγια:
Ένας πολύ σημαντικός δίσκος (CD) ο οποίος περιέχει ντόπια οργανικά ακούσματα και τραγούδια που συνηθίζουν να παίζονται σε διάφορα δρώμενα της ευρύτερης περιοχής της Θήβας. Ο δίσκος αυτός αποτελεί μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά για την παράδοση της περιοχής μας και όχι μόνο, όπου μετά από πρωτοβουλία του τότε αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Αναστασίου Φρούσου δημιουργήθηκε μια επιτροπή με την συμμετοχή του Θεόδωρου Μιχάλογλου, Αθανάσιου Λαμπρόπουλου, Θεόδωρου Βλαχογιάννη και φυσικά του μεγάλου κλαρινίστα Παναγιώτη Κοκοντίνη με το σκεπτικό να διασωθεί ατόφια η απόδοση των τραγουδιών του Βλάχικου Γάμου.
Ο μεγάλος Κοκοντίνης υπέδειξε ως καταλληλότερους τους δύο πολύ σπουδαίους μουσικούς από τα Βάγια τον Δημήτριο Μπισταράκη και Δημήτριο Πάλλη.
Και έτσι ο Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας “ΛΑΙΟΣ” προχώρησε το Μάρτιο του 2000 στην έκδοση αυτής της συλλογής. Πολλές ευχαριστίες στον Αναστάσιο και Δημήτριο Φρούσο για την παραχώρηση του αρχείου.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ