Πεζοπορία στην Άσκρη – Ανεβαίνουμε τον Ελικώνα

Την Κυριακή 11 Ιουνίου, μαζί με την Πεζοπορική Ομάδα Αλιάρτου “Ευφήμη”, ανεβαίνουμε στον ανατολικό Ελικώνα. Τον Ελικώνα του Ησιόδου, του Στράβωνα και του Παυσανία.

Το ιερό όρος των Μουσών. Μια πεζοπορία διάρκειας 6-8 ωρών σε ένα μοναδικό τοπίο γεμάτο έλατα και ιστορία. Η συνολική πορεία έχει μήκος 9 χιλιόμετρα με 600 μ. υψομετρική ανάβαση και την ίδια κατάβαση.

Η διαδρομή μας θα ξεκινήσει από το αρχαίο θέατρο Άσκρης, μέσω Πεζούλας φτάνουμε στην κορυφή 1.401, όπου ο βωμός του Δία. ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ , όσοι επιθυμούν μπορούν να συνεχίσουν για την υψηλότερη κορυφή 1.525 (Σημαία). Στη συνέχεια και από Ιπποκρήνη – Σκόζα – Πολιάνα η κυκλική διαδρομή θα καταλήξει στο σημείο έναρξης

Το μονοπάτι ενδείκνυται και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση.

Στοιχεία Διαδρομής (Κυκλική)

Απόσταση 9 km. ( Για την Κορυφή 1525, 12 km )

Ώρες πορείας (περ), με 3 στάσεις, 6-8.

Για την κορυφή 1525 Ώρες πορείας (περ), με 4 στάσεις, 9.

Απαραίτητος εξοπλισμός: ορειβατικό μποτάκι, μπατόν, νερό, σνακ, και αδιάβροχο

Ο καθένας πεζοπορεί με δική του ευθύνη.

Τόπος συνάντησης και εκκίνησης το γήπεδο της Άσκρης. Μεταβαίνουμε στον τόπο συνάντησης με δικά μας Ι.Χ

Η πεζοπορία εκτός από πεζοπορικό-περιβαλλοντικό, έχει πρωτίστως πολιτιστικό χαρακτήρα. Από εκεί φαίνεται σχεδόν ολόκληρη η Βοιωτία, με τις 3 θάλασσες και τις 2 λίμνες. Να έχετε όμως υπόψη σας ότι:

“Ανεβαίνοντας στον Ελικώνα κουράζεσαι πολύ, αλλά χορταίνεις με το γλυκό νερό της κρήνης του Πήγασου· έτσι και της σοφίας ο δρόμος είναι ανηφορικός· αν όμως φτάσεις στην άκρη της κορφής, θα νοιώσεις τις χάρες των Μουσών της Πιερίας.”

(Όνεστος)

Στις 08.00 ξεκινάμε!

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content