Πετρέλαιο θέρμανσης: Σε ποια τιμή ξεκινούν την Παρασκευή οι παραγγελίες – «Η κυβέρνηση να πιέσει τα διυλιστήρια»

Ξεκινά την Παρασκευή, η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με τις πρώτες παραγγελίες. Σε ποιες τιμές θα κυμανθεί.

Την παρέμβαση της κυβέρνησης, στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, «αν τα πράγματα πάνε πολύ άσχημα», θεωρεί δεδομένη η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα.

«Τελευταία έχει πέσει η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 10 λεπτά στο λίτρο, παρά το ότι η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση τα παρακολουθεί όλα, δεν πιστεύω ότι δεν καταλαβαίνει και με τον τρόπο της θα επέμβει. Αυτή τη στιγμή, η τιμές κινούνται πτωτικά. Δεν ξέρω τι θα ξημερώσει. Λόγω του πολέμου μπορεί αύριο, μεθαύριο, η τιμή της βενζίνης να πάει πάλι στα 2 ευρώ το λίτρο» , αναφέρει στο Dnews.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης θεωρεί ότι επί του παρόντος, θα ξεκινήσει, την Παρασκευή, με τιμή 1,40 ευρώ το λίτρο, στη χειρότερη περίπτωση 1,45 ευρώ. «Αλλά δεν ξέρουμε αύριο τι ξημερώνει. Ο χώρος έχει τέτοια ανασφάλεια, που δεν μπορεί κανείς να προβλέψει τι θα γίνει αύριο. Θα πάμε βήμα-βήμα. Ότι και να κάνει η κυβέρνηση, θα βοηθήσει την κατάσταση. Πέρσι η επιδότηση στην αντλία, λειτούργησε πολύ καλά. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα πάει και εκείνη βήμα-βήμα. Αυτή τη στιγμή, μπορεί να πιέσει τα διυλιστήρια», καταλήγει.

Το επίδομα θέρμανσης παραμένει στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι, από 100 έως 800 ευρώ. Τα καύσιμα που επιδοτούνται είναι το πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα και το pellet.

Τα κριτήρια και εισοδηματικά όρια

-16.000 ευρώ για τον άγαμο και

-24.000 ευρώ για τον έγγαμο,

Το εισοδηματικό όριο αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ ανά παιδί, για τις οικογένειες με παιδιά

-24.000 ευρώ + 5.000 ευρώ ανά παιδί, για έγγαμους και μονογονεϊκές οικογένειες

Ακίνητη περιουσία

-Άγαμοι: Έως 200.000 ευρώ

-Έγγαμοι – μονογονεϊκές: Έως 300.000 ευρώ, αυξημένο κατά 50.000 ευρώ φέτος

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content