Πέθανε ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Φθιώτιδας Αθανάσιος Ξαρχάς

Μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της τοπικής πολιτικής σκηνής, ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής, Υπουργός Εμπορίου και Βουλευτής Φθιώτιδας Αθανάσιος Ξαρχάς, «έφυγε» σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.

Ο Αθανάσιος Ξαρχάς γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1931 στον Παλαμά Φθιώτιδας. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μέλος της νεολαίας της ΕΡΕ, εντάχθηκε στη ΝΔ από την ίδρυσή της. Υπήρξε Γενικός Διευθυντής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, την περίοδο 1977-1981.

Εξελέγη βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία σε πέντε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις από το 1981 έως το 1993, ενώ διετέλεσε υπουργός Εμπορίου από τον Απρίλιο του 1990 μέχρι τον Αύγουστο του 1991 κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Στις 9 Οκτωβρίου 1991 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Βουλής μέχρι τέλος Οκτωβρίου 1993. Υπήρξε επίσης αναπληρωτής γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (1985-1989) και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ (1989-1990).

(Με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Μ. Σωτήρχο)

Όσοι τον γνώρισαν έχουν να λένε για τον αδαμάντινο και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του. Άνθρωπος κοινωνικός, δεχόταν όλον τον κόσμο στο γραφείο του, φροντίζοντας για μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζαν. Για αυτό και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός ακόμη και σε ανθρώπους που δεν ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία.

Ήταν παντρεμένος με την Ιουλία Ξαρχά, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και την Νάνσυ από τα οποία ευτύχησε να δει και δύο εγγόνια.

Η κηδεία του Αθανάσιου Ξαρχά θα γίνει την Παρασκευή (1/9/2023) στις 12:30’ το μεσημέρι στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης.

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του.

LAMIAREPORT

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content