Περιφερειάρχης Στερεάς – Φάνης Σπανός:Προγραμματική Σύμβαση για την τοποθέτηση χλοοτάπητα στα γήπεδα Πούρνου και Καθενών

Προγραμματική σύμβαση συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς για την από κοινού υλοποίηση του έργου: «Προμήθεια και τοποθέτηση χλοοτάπητα στα γήπεδα Πούρνου και Καθενών».

Η σύναψη προγραμματικής κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να καθοριστεί το νομικό πλαίσιο συνεργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων για τη συγχρηματοδότηση του έργου, αρχικού προϋπολογισμού 310.000 ευρώ και την υλοποίηση του.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων αναλαμβάνει τη μερική χρηματοδότηση του έργου με 100.000 ευρώ, ενώ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση ύψους 210.000 ευρώ, τη δημοπράτηση και την παρακολούθηση της υλοποίησης του έργου.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια και εγκατάσταση ποταμίσιας άμμου διάστρωσης, φυσικού προκαλλιεργημένου χλοοτάπητα και υλικών άρδευσης των γηπέδων Πούρνου και Καθενών, όπως επίσης και η προμήθεια δύο χλοοκοπτικών μηχανημάτων.

Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Παρεμβαίνουμε σε συνεργασία με τον Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων, για να ανταποκριθούμε στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και ποδοσφαιρικών σωματείων για την εγκατάσταση χλοοτάπητα στα γήπεδα Πούρνου και Καθενών. Συγχρηματοδοτούμε το έργο με 210.000 ευρώ και αναλαμβάνουμε τις διαδικασίες για την ταχύτερη δημοπράτηση και υλοποίηση του. Δύο ακόμη αθλητικά έργα μπαίνουν στο στάδιο της υλοποίησης».

Ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς τόνισε: «Συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και βελτιώνουμε τα γήπεδα Πούρνου και Καθενών, στα οποία θα εγκατασταθεί χλοοτάπητας. Φροντίζουμε για να έχουν τις καλύτερες συνθήκες άθλησης τα νέα παιδιά του τόπου μας και φυσικά τα μέλη των ποδοσφαιρικών μας σωματείων».

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content