Π. Στερεάς – 5η ΥΠΕ – Επιμελητήρια: 2.171 δέματα ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Επιμελητήρια και 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, ολοκλήρωσαν τμηματικά και σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της νότιας Τουρκίας και της βόρειας Συρίας.


Η ανταπόκριση των Στερεοελλαδιτών ήταν συγκινητική, όπως και των επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δέχθηκε προσφορές από επιχειρήσεις μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 76 παλέτες με 2.171 δέματα και πιο συγκεκριμένα:
 518 δέματα με τρόφιμα μακράς διαρκείας.
 369 με με υγειονομικό υλικό και άλλα είδη γενικής χρήσης.
 1.284 δέματα με είδη ένδυσης.
Το σύνολο της ανθρωπιστικής βοήθειας έχει μεταφερθεί πλέον στο λιμάνι των Πατρών. Θα φτάσει στους σεισμόπληκτους της νότιας Τουρκίας και της βόρειας Συρίας με μέριμνα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, η οποία έχει εγκαταστήσει το αναγκαίο δίκτυο για την ασφαλή μεταφορά των ειδών και φροντίζει για τη συνεχή ροή ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Ευχαριστούμε τις επιχειρήσεις του τόπου, αλλά και κάθε πολίτη που ανταποκρίθηκε όπως μπορούσε για να στηρίξει τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε: «Ο πόνος, αλλά και η αλληλεγγύη δεν γνωρίζουν σύνορα και γι’ αυτό ήταν αυτονόητη για εμάς η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υποστήριξης των γειτονικών μας λαών που επλήγησαν από τη μεγάλη καταστροφή, σε συνεργασία πάντα με τα Επιμελητήριά μας και την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας».

Ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης τόνισε: «Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού και σε συνεργασία με τις διοικήσεις των Νοσοκομείων Λαμίας και Χαλκίδας, η 5η ΥΠΕ συγκέντρωσε και απέστειλε ενδεδειγμένο υγειονομικό υλικό. Στόχος αυτής της κοινής προσπάθειας είναι η ενίσχυση των σεισμόπληκτων της Τουρκίας και της Συρίας, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης που πρέπει να υπάρχει και όντως υπάρχει μεταξύ των λαών μας».

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Παναγιώτης Αγνιάδης δήλωσε: «Η μεγάλη οικογένεια των Επιμελητηρίων ένωσε τις δυνάμεις της με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τους σεισμοπαθείς γείτονές μας και το αποτέλεσμα είναι συγκινητικό. Ευχαριστούμε όλες τις επιχειρήσεις – μέλη μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε όσους έχασαν τα πάντα, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα».

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content