Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας – Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είναι στις στιγμές που πρέπει να πάρεις κρίσιμες αποφάσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν πήρε τις αποφάσεις του εν θερμώ και ότι τις βασάνισε στο μαξιλάρι του γιατί δεν αφορούν μόνο τον ίδιο.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι πρέπει να μπουν τέλος στις νοοτροπίες

«Είναι ανάγκη να εφεύρουμε ένα νέο ΣΥΡΙΖΑ που θα διαβάσει τις νέες προκλήσεις της εποχής και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες», σημείωσε.

«Παρέλαβα σε ηλικία μόλις 34 ετών ένα μικρό κόμμα της αριστεράς, το ταξίδι που κάναμε μαζί ήταν επικίνδυνο πολλές φορές, αλλά και συναρπαστικό», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το πρώτο αριστερό κόμμα που κυβέρνηση στην Ευρώπη και ο ίδιος ήταν ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός στην Ελλάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι είναι περήφανος για «ότι πετύχαμε» και αναφέρθηκε στην έξοδο από τα Μνημόνια και στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Το ταξίδι αυτό άφησε αποτύπωμα στην ιστορία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι υπήρχαν νίκες και ήττες σε όλο αυτό το διάστημα.

«Η εκλογική ήττα όσο κι αν φαίνεται παράδοξο θα σημάνει την αρχή του νέου κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Να αναδιοργανωθούμε άμεσα, να μη χαθεί καμία μέρα», είπε ο κ. Τσίπρας και μίλησε για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ που είναι προτεραιότητα.

«Κατανοώ την ανάγκη για ένα νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει», είπε.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος του κόμματος στις εκλογές που θα γίνουν.

Επισήμανε ότι έχει εμπιστοσύνη στο στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι θα είναι δίπλα σε όλη αυτή τη διαδικασία, «δεν χρειάζεται να είμαι πρόεδρος για αυτό».
Υπέβαλε παραίτηση στην Κουμουνδούρου;

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές που θα προτείνει ο Τσίπρας θα είναι σαρωτικές, με κάποιους να σχολιάζουν πως ίσως ο ΣΥΡΙΖΑ του αύριο να είναι ένα «νέο κόμμα».

Ωστόσο, διαρροές από την Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι ο Αλέξης Τσίπρας υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του κόμματος στα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content