Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Έληξε η πανδημία του κορονοϊού Covid-19

Ο Covid-19 δεν αποτελεί πλέον μια παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Με βάση τον ΠΟΥ, ο Covid τελεί πλέον υπό επαρκή έλεγχο, έχοντας σκοτώσει έως σήμερα σχεδόν 7 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

«Με μεγάλη ελπίδα δηλώνω ότι η Covid-19 δεν συνιστά πλέον μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία σε διεθνές επίπεδο, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, εκτιμώντας ότι η πανδημία έχει οδηγήσει σε «τουλάχιστον 20 εκατομμύρια» θανάτους, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος από τον επίσημο απολογισμό του Οργανισμού.

Η επιτροπή έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ που στις 30 Ιανουαρίου 2020, με ανακοίνωση της είχε κηρύξει ύψιστο επίπεδο συναγερμού του Οργανισμού για την Covid-19, ήρε σήμερα αυτό το επίπεδο συναγερμού.

Αναμφισβήτητα, η άρση του μέτρου αποτελεί ένα σημάδι της προόδου που έχει σημειώσει η κοινωνία στην καταπολέμηση του ιού. Εξάλλου, ακούμε πλέον αρκετούς στο περίγυρο μας που νοσούν πολύ ελαφριά.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr