ΟΤΑ Βοιωτίας για την 50η αγωνιστική επέτειο εξέγερσης Πολυτεχνείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 50η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

« Γι’ αυτό σε μένα που τη ζωή μου έτσι σπατάλησα

Άλλο δε μένει παρά να σας ζητήσω

Να μη δώσετε προσοχή σε λέξεις που βγαίνουν από το δικό μας σάπιο στόμα)

Μήτε και συμβουλή καμιά να μη δεχτείτε

απ΄αυτούς που στάθηκαν τόσο ανίκανοι

Αλλά μόνοι σας να αποφασίσετε ποιο το καλό για σας

Και τι σας βοηθάει τον τόπο να χτίσετε

Που εμείς αφήσαμε να ρημάξει σαν την πανούκλα

Και να κάνετε τις πολιτείες κατοικήσιμες».

«Μήνυμα του ετοιμοθάνατου ποιητή στη Νεολαία» ( Μπρεχτ )

Συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου  και τα οράματα και τα αιτήματά του μοιάζουν επίκαιρα όσο ποτέ . Σήμερα, λίγες μέρες πριν την επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση του Νοέμβρη του ‘73, το σύνθημα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ όχι μόνο παραμένει επίκαιρο, αλλά παίρνει και νέα χαρακτηριστικά. 

Σήμερα που το λαϊκό εισόδημα καταληστεύεται, με τις υπέρογκες αυξήσεις σε βασικά αγαθά, με την αισχροκέρδεια να καλπάζει ανεξέλεγκτα, με τη φορολογία να εκτοξεύεται. Σήμερα , που τα αγαθά της υγείας και της παιδείας εμπορευματοποιούνται.

Σήμερα , που  στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Ουκρανία δολοφονούνται  άμαχοι ,  σπέρνεται  προσφυγιά, φτώχεια και πείνα σε πολλές γωνιές του πλανήτη.

Σήμερα, που στη γειτονιά μας, στην Παλαιστίνη ,  διεξάγεται άλλος ένας πόλεμος με θύματα χιλιάδες αμάχους και κυρίως παιδιά.

Σήμερα, λοιπόν, οφείλουμε στη γενιά του Πολυτεχνείου τη συνέχιση των αγώνων τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων και του λαού μας, που δέχονται σκληρή επίθεση από την Κυβέρνηση.

   Την ίδια ώρα, που η εργατική τάξη θρηνεί τους νεκρούς της από τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα. Η βαρβαρότητα και η εγκληματική αυθαιρεσία βρίσκονται μπροστά μας, σε κάθε χώρο δουλειάς όπου οι εργαζόμενοι – ες  αντιμετωπίζουν σύγχρονες γαλέρες, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, χωρίς κατοχυρωμένα δικαιώματα, χωρίς προστασία από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς

 Τώρα είναι  η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε ξανά το πνεύμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και να το συνδέσουμε με τους μικρούς και μεγάλους αγώνες του λαού, από τις απεργίες, τις μάχες ενάντια στις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις έως τις μαθητικές και φοιτητικές καταλήψεις, την πάλη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό και κάθε κοινωνική αντίσταση, δίνοντας έμπνευση και προοπτική για το μέλλον.

Συναδέλφισσες – οι , ως Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε παντού το μήνυμα της οργάνωσης, της αλληλεγγύης, της συλλογική διεκδίκησης, της συμμαχίας με όλη την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, στο δρόμο του αγώνα και της πάλης  για μια νέα κοινωνία, δίκαιη , με πραγματικές ελευθερίες και δικαιώματα! Με όπλο την πείρα των αγώνων του χτες, προετοιμάζουμε τις αναμετρήσεις και τις συγκρούσεις του σήμερα. Οι αγώνες για μια καλύτερη ζωή, για μόρφωση και δουλειά, για ειρήνη και δημοκρατία συνεχίζονται.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς αγωνιστές της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη 1973, καθώς και στην πορεία, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023, προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία και στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής σε όλη τη χώρα.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ !

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                      ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content