Οσιος Ιωάννης ο Ρώσσος: Τριπλός εορτασμός στην Εύβοια

Τριπλός ο εορτασμός παραμονή και σήμερα ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου. Χθες, Κυριακή, έφτασε στο Προκόπι, στην έδρα του άφθαρτου σκηνώματος, η αποκεκομμένη δεξιά χείρα του Αγίου, η οποία παραδόθηκε στον Μητροπολίτη Χαλκίδας από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κύριο Ιερώνυμο. Επίσης, σύσσωμος ιερός κλήρος και χριστεπώνυμο πλήθος τιμούν τα 100 χρόνια από την έλευσή του στην Εύβοια και την φετινή αλλαγή των αμφίων του που ο ίδιος ο Ιωάννης ο Ρώσσος όρισε να γίνει φέτος.

Με Αρχιερατικό συλλείτουργο και Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τάξη ολοκληρώθηκε ο εορτασμός της μνήμης του στο Νέο Προκόπι Ευβοίας. Χιλιάδες οι πιστοί που κατέφθασαν άλλοι από χθες το βράδυ και άλλοι από τα ξημερώματα της Δευτέρας για να τιμήσουν τον αγαπημένο τους Άγιο.

Στην Ιερά Πανήγυρη έλαβαν μέρος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ και οι Άγιοι Αρχιερείς Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Καρπενησίου κ. Γεώργιος, Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, Σκοπέλου κ. Νικόδημος και ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος. Τον θείο λόγο από το ιερό βήμα κήρυξε ο Μητροπολίτης Κορίνθου.

Ανάμεσα στους πιστούς ήταν και η πρώτη ξαδέλφη της οικογένειας Παπαγρηγορίου η οποία με δάκρυα στα μάτια μίλησε για τον θησαυρό που φύλαγε η οικογένειά τους.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο Αρηχγός ΓΕΕΘΑ, Δημήτρης Χούπης, αξιωματικοί της Σχολής Πεζικού,διοικητές των σωμάτων ασφαλείας, βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, οι σύλλογοι προκοπιέων, εθελοντικές ομάδες. 

tvstar

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr