ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

μέλος της Ο.Γ.Ε.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Εργαζόμενες και άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, φοιτήτριες, νέες μητέρες, συνταξιούχοι,

στις 28.02.2024 απεργούμε και συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς  στις 10:30π.μ.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ 

ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ

 

Την ίδια ώρα που με τις πλάτες των κυβερνήσεων και των κομμάτων που κινούνται στις κατευθύνσεις της ΕΕ, η κερδοφορία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, 

  • εμείς και οι οικογένειες αδυνατούμε να γεμίσουμε το καλάθι με τα απολύτως απαραίτητα και να πληρώσουμε το νοίκι ή το δάνειο, ζώντας με τον εφιάλτη των πλειστηριασμών και των εξώσεων
  • καλούμαστε να πληρώσουμε 6,2 δις παραπάνω φόρους το 2024 σε σχέση με το 2023
 • είμαστε αντιμέτωπες με αποδεκατισμένα από τις βασικές ειδικότητες, δημόσια Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία, με μεγάλες ελλείψεις ιατρικού εξοπλισμού και ακριβοπληρώνουμε γιατρούς & φάρμακα, εξετάσεις & θεραπείες
 •  ξεκληρίζονται οι ζωές και τσακίζονται τα δικαιώματα των αγροτών και των αγροτισσών, με την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ να πετσοκόβει επιδοτήσεις και αποζημιώσεις και να συμπιέζει παραπέρα τις τιμές, ευνοώντας τις μεγάλες αγροτικές βιομηχανίες, τους μεσάζοντες και τις τράπεζες
 • βαθαίνει η εμπορευματοποίηση της Παιδείας με τη θεσμοθέτηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενισχύοντας τους ταξικούς φραγμούς και υποβαθμίζοντας την αξία των πτυχίων.

Οι γυναίκες εργαζόμενες είμαστε αντιμέτωπες με την άγρια εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς, με καθηλωμένους μισθούς, χωρίς  Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας, με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις να κάνουν θραύση ιδιαίτερα στους κλάδους με μεγάλη γυναικεία συμμετοχή, όπως στον επισιτισμό-τουρισμό, το εμπόριο, τις τηλεπικοινωνίες. 

Στις 28-02 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ
ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

 

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ με το έγκλημα γενοκτονίας που συντελείται σε βάρος των Παλαιστινίων εδώ και 4 μήνες στη Γάζα από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ με καθοριστική συμβολή των ΑμερικανοΝΑΤΟικών.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΛΕΙ Η ΦΡΕΓΑΤΑ στην ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ της ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ στον ΠΟΛΕΜΟ

 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ το ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, σχεδόν στο σύνολό τους παιδιά. Με όλες τις αιτίες που οδήγησαν στον άδικο χαμό τους, να είναι ακόμα εδώ και να βασανίζουν όλο τον λαό και τα παιδιά του, με το «πάμε κι όπου βγει», την εγκληματική πολιτική του «κόστους – οφέλους» να διαλύει τις ζωές μας, η αγωνιστική απάντηση είναι μονόδρομος.

Δυναμώνουμε τον κοινό μας βηματισμό με τα εργατικά σωματεία και διεκδικούμε:

 • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους.
 • Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.
 • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
 • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.
 • Ρεύμα φθηνό για το λαό, με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.
 • Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.
 • Να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καμία σκέψη για αναθεώρηση του άρθρου 16. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές, εξασφάλιση δωρεάν σίτισης και στέγασης για τους φοιτητές.
 • Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια. Να μην κλείσει, και να μη συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, κέντρο υγείας. Να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία και το σύνολο των δομών που έκλεισαν. Προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας από δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας για γυναικολογικές εξετάσεις, προγεννητικό έλεγχο, τοκετό, ΙΥΑ. Κατάργηση της εμπορικής παρένθετης μητρότητας.
 • Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
 • Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
 • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, Υπηρεσίες Κοινωνικής Πολιτικής των Δήμων και την προστασία από φυσικές καταστροφές.
 •  Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

 

Ή    τα   κέρδη   τους   ή   οι   ζωές   μας!

 

Το Δ.Σ.

ΛΙΒΑΔΕΙΑ 27/02/2024

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content