Ομάδα Γυναικών Λιβαδειάς: Κάλεσμα στην 24ωρη Πανεπαρχιακή Απεργία

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023


Η Ομάδα Γυναικών Λιβαδειάς, σε συμπόρευση με τη δράση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς, ενάντια σε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, καλεί τις γυναίκες σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανεπαρχιακή Απεργία που κήρυξε, την Τετάρτη 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023.


Χαιρετίζει τις γυναίκες, που δώσανε μαχητικό «παρών» στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 03 του Μάρτη, μετατρέποντας την οργή και την αγανάκτησή τους για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών σε αγωνιστική συλλογική δράση, που με την παρουσία τους δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να μην σιωπήσουν, αλλά να αγωνιστούν μ’ όλες τους τις δυνάμεις ξεσκεπάζοντας τις αιτίες και τους ενόχους, επιχειρηματικούς ομίλους, κράτος και όλες τις κυβερνήσεις που στηρίζουν τις εγκληματικές πολιτικές, θυσιάζοντας τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας.
Θρηνούμε για τα Τέμπη, Θρηνούμε για το Μάτι, Θρηνούμε για τη Μάνδρα. Εγκλωβιζόμαστε με πέντε νιφάδες χιονιού, πνιγόμαστε με πέντε στάλες βροχής, γινόμαστε παρανάλωμα του πυρός με την πρώτη σπίθα.


Ως εδώ! Καμία ανοχή,
Όλων των νεκρών γινόμαστε φωνή –
Το έγκλημα αυτό είναι αφορμή για την ανατροπή.


Η δράση της Ομάδας μας, μπροστά στην φετινή 8η ΜΑΡΤΗ – Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, κλιμακώνεται με το βλέμμα μας στραμμένο στο έγκλημα των Τεμπών.
Δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα των παιδιών μας να ζήσουν όπως τους αξίζει τον 21ο αιώνα.
Δεν συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα που έχει θάψει τις ζωές τους κάτω από τα κέρδη των ομίλων.
Ενώνουμε τις φωνές μας με τα εργατικά σωματεία, τους εργαζόμενους, τους φορείς και τους Συλλόγους της πόλης μας, καλούμε κάθε γυναίκα σε μαζική συμμετοχή στην Απεργιακή Συγκέντρωση την Τετάρτη 8 ΜΑΡΤΙΟΥ, στις 12:00 το μεσημέρι, στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς.
Απαιτούμε δημόσιες υποδομές και συγκοινωνίες ασφαλείς και σύγχρονες, με μόνιμο και επαρκές προσωπικό, που θα καλύπτουν τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών.
Παλεύουμε ανυποχώρητα διεκδικώντας ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για εμάς και τις οικογένειές μας.
Τώρα είναι ώρα της φωνής και του αγώνα!

Το Δ.Σ.
ΛΙΒΑΔΕΙΑ 07/03/2023

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content