Όλυμπος: Νεκρή εντοπίστηκε η πεζοπόρος, ανασύρθηκε με Super Puma

Ηγυναίκα εντοπίστηκε νεκρή σε δυσπρόσιτο σημείο στον Όλυμπο.
Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μιας γυναίκας στον Όλυμπο, καθώς η πεζοπόρος εντοπίστηκε νεκρή.

Η γυναίκα- περίπου 50 ετών με καταγωγή από την Πολωνία σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ- εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της, σε δυσπρόσιτο σημείο κοντά στο καταφύγιο Αγαπητός, στον Όλυμπο.

Περίπου στις 13:00 το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ειδοποιήθηκε για έρευνα και διάσωση μίας γυναίκας. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο πτώση της γυναίκας. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 24 πυροσβέστες από τις Ορειβατικές Ομάδες Έρευνας Διάσωσης της 1ης, της 2ης και της 8ης Ε.Μ.Α.Κ., το πεζοπόρο τμήμα της 2ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου.

Δυστυχώς, η γυναίκα εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της και ανασύρθηκε με ελικόπτερο Super Puma του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, που τη μετέφερε στο ελικοδρόμιο Αγαπητός.

Από εκεί, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής στο στρατόπεδο Λιτοχώρου, όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

© 2023 – E-Sterea.gr

Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content
e-sterea.gr