Όλοι στην Απεργία στις 28 Φλεβάρη στην πλατεία Δικαστηρίων στις 12:00

Όλοι στην Απεργία στις 28 Φλεβάρη στην πλατεία Δικαστηρίων στις 12:00

Η 28η Φλεβάρη είναι μια ημερομηνία με μεγάλο βάρος αφού τότε συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη. Ένα χρόνο μετά έχει αποκαλυφθεί ακόμα και στον πιο δύσπιστο η προσπάθεια της Κυβέρνησης, αλλά και των προηγουμένων να συγκαλυφθούν οι αιτίες και οι πραγματικοί υπεύθυνοι. Ένα χρόνο μετά οι αιτίες που οδήγησαν στο έγκλημα βρίσκονται ακόμα εδώ και διαμορφώνουν την κανονικότητα των εργατικών ατυχημάτων, της εγκατάλειψης απέναντι στις φυσικές καταστροφές, των επικίνδυνων σχολικών κτιρίων, της εγκληματικής κατάστασης στις δομές υγείας και τόσα άλλα που τα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι στην Εύβοια.

Αυτή η σημαδιακή μέρα ταυτόχρονα αποκαλύπτει τον κρίκο που ενώνει την ακρίβεια, με την πολεμική εμπλοκή της χώρας μας με την πλήρη απαξίωση της προστασίας της ζωής των πολλών. Κι αυτός ο κρίκος δεν είναι άλλος από τη διαχρονική στήριξη των αναγκών των ομίλων απέναντι στις στις δικές μας ανάγκες. Όπως εύστοχα συμπυκνώθηκε στο σύνθημα που κυριάρχησε στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για το έγκλημα των Τεμπών:

“Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!”

Απάντηση σε όλα αυτά δεν μπορεί να δώσει κανένας μόνος του!

Το Σωματείο μας βγήκε πιο δυνατό από τις πρόσφατες εκλογές. Με τις νέες του δυνάμεις, με την πείρα από τους αγώνες του και τη μαζική συμμετοχή των μουσικών, μπορεί να οργανώσει καλύτερα την πάλη να αποτρέψει τις αρνητικές εξελίξεις, να αποσπάσει κατακτήσεις.

Ενωνόμαστε με το υπόλοιπο κίνημα των εργαζομένων παλεύοντας για την ανάπτυξη του και τη διαμόρφωση μετώπου μαζικού, μαχητικού, ικανού να φέρει ριζικές αλλαγές.

Συμμετέχουμε στην απεργία που προκήρυξαν δεκάδες εργατικά κέντρα, ανάμεσά τους τα εργατικά κέντρα της Αθήνας, της Εύβοιας, της Θήβας κ.α, δεκάδες ομοσπονδίες και η ΑΔΕΔΥ.

 

Απαιτούμε

Να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα

Να αποδοθούν όλες οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες

Να βρουν δικαίωση οι οικογένειες των θυμάτων

Διεκδικούμε

Μέτρα για την προστασία των ζωών μας

Συλλογικές συμβάσεις με πραγματικές αυξήσεις σε κάθε χώρο που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες για να μπορέσουμε να ζήσουμε τις οικογένειες μας.

Αμέσως μετά την πορεία θα πραγματοποιηθεί στα τρένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Συμμετέχουν:

Τάνια Κικίδη

Μαθητές από το Μουσικό Σχολείο

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος

παράρτημα Εύβοιας

Το Δ.Σ.

 

 

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content