Όλα έτοιμα για τον 6ο «Ξενοδάμειο Δρόμο Αντίκυρας»

Όλα έτοιμα για τον 6ο «Ξενοδάμειο Δρόμο Αντίκυρας». Σας περιμένουμε… την Κυριακή 1/10

Μοναδικές αθλητικές στιγμές θα ζήσουμε και στην 6η διοργάνωση με αποκορύφωμα τη ΝΕΑ Ημιμαραθώνια διαδρομή των 21,1χλμ, η οποία είναι μετρημένη και πιστοποιημένη, αποτελεί κριτήριο για τη συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου που θα διεξαχθεί φέτος παράλληλα με τον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο στην Αυθεντική διαδρομή Μαραθώνας-Αθήνα ενώ η διοργάνωση έχει ενταχθεί και στο αγωνιστικό πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ.

Ο αγώνας των πρωταθλητών

Ο αγαπημένος προορισμός των δρομέων, ο «Ξενοδάμειος Δρόμος» στην Αντίκυρα,  φέτος θα διεξαχθεί την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στην μοναδική παραλιακή διαδρομή και απαράμιλλης ομορφιάς που ενώνει Αντίκυρα-Άσπρα Σπίτια-Άγιο Ισίδωρο ενώ στον Ημιμαραθώνιο φτάνει μέχρι και τον Άγιο Νικόλαο Παραλίας Διστόμου.

Οι διοργανωτές έχουν ανακοινώσει μέχρι σήμερα τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων: Βαγγέλης Μαλλιόγλου, την Κλεοπάτρα Φραγκοπούλου , τη Σόνια Τσεκίνη που ταυτίζεται με την ανυπέρβλητη δύναμη ψυχής  αφού Νίκησε τον καρκίνο και έτρεξε δύο μαραθωνίους μέσα σε μία εβδομάδα!  Αθανασία ΚοκκορούΓιώργος Μαθιόπουλος Κατερίνα Κουμούδηκαι τη Μαργαρίτα Ντίνα  

Μάριος Αναγνώστου- Άρτεμις Αναστασίου-Χριστόφορος Μερούσης

Λάμψη και  κύρος θα δώσουν επίσης οι πρωταθλητές Μάριος Αναγνώστου, Άρτεμις Αναστασίου και Χριστόφορος Μερούσης στον 6ο Ξενοδάμειο δρόμο των πρωταθλητών στην Αντίκυρα.

Οι διακεκριμένοι πρωταθλητές μας θα βρίσκονται στην Αντίκυρα την Κυριακή 1 Οκτωβρίου με αφορμή τον 6ο Ξενοδάμειο Ημιμαραθώνιο και τους παράλληλους αγώνες, τιμώντας την σπουδαία και ξεχωριστή αυτή διοργάνωση στη Βοιωτία, με τη μοναδική παραθαλάσσια Ημιμαραθώνια διαδρομή.

Ο Ξενοδάμειος δρόμος είναι «ψηλά» στις προτιμήσεις των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών της χώρας! Τις προηγούμενες χρονιές έδωσαν το παρόν μεταξύ άλλων οι Πριβιλέτζιο, Μαλλιόγλου, Καλάκος, Κυριακοπούλου, Φραγκοπούλου, Ντίνα, Μπέτα, Μπαλτσιώτης, Κυνατίδου, Μαθιόπουλος, Αϋφαντόπουλος, Ρούλια, Κουμούδη και άλλοι.

Ο παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση Αλέξανδρος Ταξιλδάρης και ο πρωταθλητής Ευρώπης Κ23 Λυκούργος Τσάκωνας παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους δίνοντας ξεχωριστή αίγλη στην Αντίκυρα και στον Ξενοδάμειο δρόμο.

Δηλώστε ΤΩΡΑ συμμετοχή

Οι διαδικασίες για την εγγραφής σας στον 6ο Ξενοδάμειο δρόμο είναι σε εξέλιξη και κυριολεκτικά ως δρομείς πρέπει να τρέξετε για να προλάβετε να πάρετε μέρος στην μοναδική παραλιακή διαδρομή δηλώνοντας την εγγραφή σας Ε Δ Ω  και να διαβάσετε την προκήρυξη Ε Δ Ω

Στο πλαίσιο του 6ου Ξενοδάμειου δρόμου θα διεξαχθούν:
Αγώνας Ημιμαραθωνίου Ανδρών – Γυναικών
Αγώνας 5.000 μ. Ανδρών – Γυναικών
Αγώνας 1.200 μ. μαθητών/τριών Γυμνασίου
Αγώνας 1.200 μ. μαθητών/τριών Δημοτικού Σχολείου

Ωρολόγιο Πρόγραμμα
08.30 Ημιμαραθώνιος (Ανδρών-Γυναικών)
08.40 1.200 μ. Γυμνασίου (Αγοριών-Κοριτσιών)
08.42 1.200 μ. Δημοτικού (Αγοριών-Κοριτσιών)
09.00 5 χλμ. (Ανδρών-Γυναικών)
12.00 Απονομές

  • Τον αγώνα διοργανώνει η Αθλητική Ακαδημία Αντίκυρας «Ξενόδαμος» σε συνεργασία με τον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας – Αντίκυρας
Ο παραλιακός Ημιμαραθώνιος στην Αντίκυρα

Οι διοργανωτές έχοντας το προνόμιο της μοναδικής ομορφιάς παραλιακή διαδρομή, Αντίκυρα, παραλία Διστόμου, Άγιος Νικόλαος, Άγιος Ισίδωρος και με παρότρυνση των δρομέων αύξησαν την διαδρομή των 12χλμ σε Ημιμαραθώνιο, 21,1χλμ, η οποία είναι πιστοποιημένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου και πλέον οι επιδόσεις των αθλητών «μετράνε» και καταγράφονται στις επίσημες επιδόσεις του αγωνίσματος του Ημιμαραθωνίου.

Σας περιμένουμε

Με πρωταγωνιστή στο επίσημο βίντεο της διοργάνωσης τον πρωταθλητή μεγάλων αποστάσεων Βαγγέλη Μαλλιόγλου, οι διοργανωτές μας καλούν στον 6ο Ξενοδάμειο Ημιμαραθώνιο Δρόμο  ο οποίος διεξάγεται την Κυριακή 1η Οκτωβρίου στην παραλιακή διαδρομή

«Σας Περιμένουμε, στη διοργάνωση που έγινε θεσμός χάρις σε εσάς» μας λέει ο Βαγγέλης Μαλλιόγλου ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος της Αντίκυρας και μας δίνει ραντεβού την 1η Οκτωβρίου στην Πλατεία ΕΛΑΝ στην παραλία, απέναντι από το Δημοτικού Σχολείου της πόλης.

70 εθελοντές-διασώστες – Επικεφαλής των εθελοντών ο Δήμαρχος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο 6ος Ξενοδάμειος δρόμος Αντίκυρας στηρίζεται στα χέρια των εθελοντών. Φέτος πρώτος εθελοντής αυτού του αγώνα είναι ο δήμαρχος Ιωάννης Σταθάς.

Στον Ξενοδάμειο δρόμο η υγεία και η ασφάλεια των δρομέων είναι πρωταρχικός στόχος και υλοποιεί πρωτοποριακές καινοτομίες που θα εφαρμοστού στην 6η διοργάνωση την 1η Οκτωβρίου στην Αντίκυρα.

Για πρώτη φορά σε αγώνα δρόμου θα υπάρχουν πάνω από 70 εκπαιδευμένοι εθελοντές-διασώστες οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν σε πρόγραμμα που υλοποιήθηκε με τη στήριξη του συνδιοργανωτή Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας

Πέρα λοιπόν από το χαμόγελο και το χειροκρότημα που έτσι κι αλλιώς απλόχερα δίνουν στους συμμετέχοντες, θα υπάρχουν και εθελοντές-διασώστες που θα παρέχουν σε κάθε σημείο της διαδρομής αυξημένη βοήθεια στους δρομείς.

  • Με τον τρόπο αυτό ο Ξενοδάμειος δρόμος εντάσσει μια ακόμα καινοτομία στην υπηρεσία της ασφάλειας και της υγείας των δρομέων.     
Οι Special Olympics Γλυφάδας στην Αντίκυρα

Στον 6° Ξενοδάμειο δρόμο Αντίκυρας θα λάβουν συμμετοχή για δεύτερη χρονιά αθλητές και αθλήτριες των Special Olympics Γλυφάδας. Στην ομάδα μετέχουν ο Χαράλαμπος Δαραδήμος, ο Θεώδορος Μαρκάκης,η Αλεξάνδρα Μέγα, η Ζωή Μανδαλάκη και η Αναστασία Μπαρμπαρή.

Μαζί τους βρίσκεται και η πρωταθλήτρια στίβου στα 400 και 4χ400 μέτρα Ευαγγελία (Λία) Ζυγόρη  όπου είναι και η προπονήτρια τους.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content