«Οι προοπτικές για τη Βοιωτία», άρθρο του Λευτέρη Κτιστάκη Υποψήφιου Βουλευτή Βοιωτίας με την Ν.Δ

O Λευτέρης Κτιστάκης είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Βοιωτία

Η εγγύτητα της Βοιωτίας στην Αθήνα και δευτερευόντως στην Χαλκίδα ανέκαθεν αποτελούσε βραχνά για την τοπική οικονομία, κυρίως για το εμπόριο. Τα καταστήματα και οι μικρές επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταγωνισθούν τις επιχειρήσεις της Αττικής, η δε ραγδαία ανάπτυξη του λιανεμπορίου μέσω διαδικτύου (e-shopping) επιδείνωσε την κατάσταση. Η μόνη λύση είναι να αντιστρέψει αυτό το ‘μειονέκτημα’ σε ‘πλεονέκτημα’.

Αυτό θα γίνει με την ανάπτυξη άλλων επιχειρηματικών δράσεων, διαφορετικού ύφους και αντικειμένου. Η Βοιωτία μπορεί να γίνει μεγάλο κέντρο εμπορίας και διακίνησης αγροτικών προϊόντων, αφού η αγροτική παραγωγή είναι μία εκ των δύο βασικών πηγών πλούτου της περιοχής. Η Βοιωτία μπορεί να γίνει προορισμός τουρισμού για το λεκανοπέδιο Αττικής, σε όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες, αφού ο πολιτιστικός πλούτος του νομού περιλαμβάνει αρχαία και βυζαντινή κληρονομιά, το δε φυσικό περιβάλλον περιλαμβάνει από παραλίες στον Ευβοϊκό και τον Κορινθιακό μέχρι τον Παρνασσό και την πίστα αιωροπτερισμού στις πλαγιές του Κιθαιρώνα.

Για την επίτευξη των παραπάνω, απαιτούνται βέβαια έργα υποδομής που θα διευκολύνουν την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις και θα παρέχουν όλα τα αναγκαία εργαλεία για μία σύγχρονης επιχείρησης, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας. Απαιτείται επίσης και εργατικό δυναμικό, σε ορισμένες περιπτώσεις και εξειδικευμένο.

 Στις εκλογές της 21ης Μαΐου έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε τη Βοιωτία, τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και τις παραγωγικές της δυνατότητες.

☑️ Ας το κάνουμε μεθοδικά, με προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα μας.

Η αποχώρηση πολλών νέων προς τις μεγάλες πόλεις προς αναζήτηση εργασίας έχει αρχίσει και ερημώνει όχι μόνο τα χωριά αλλά και τις επαρχιακές πόλεις. Θα ανακοπεί δε μόνο αν για την επιστροφή τους υπάρχει προοπτική εργασίας αλλά και άνετης διαβίωσης.

Σήμερα, στο πέρας αυτής της θητείας της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει και δύναται να κατευθύνει τη χώρα σε αυτούς τους στόχους. Με σαφή και ρεαλιστικό σχεδιασμό, με αποφασιστικότητα και γνώση, παρέχοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην χώρα τόσο σε επίπεδο παγκόσμιας οικονομίας όσο και στην εξωτερική πολιτική, μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα δημιουργήσει επιτέλους ένα σύγχρονο κράτος, με τα έργα υποδομής και το αναγκαίο οικονομικό περιβάλλον για την ανάπτυξη και της επαρχίας.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content