Ο Βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς για την παιδιατρική κλινική της Λαμίας

Ο Βουλευτής  Γεώργιος Κοτρωνιάς σε επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, κατόπιν επανειλημμένων παρεμβάσεων του και τουλάχιστον δύο συναντήσεων του με την κ. Γκάγκα και τον κ. Πλεύρη (συνοδευόμενος μάλιστα από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας) , είχε επισημάνει από καιρό το μεγάλο πρόβλημα λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, ένα πρόβλημα πολύ σύνθετο το οποίο περιγράφει στην σχετική αναλυτική του επιστολή.

Παρατίθεται αναλυτικά η επιστολή: 

« Ένα πρόβλημα, το οποίο τελικά έχει ως αποτέλεσμα την υποστελέχωση του νοσοκομείου, την υπολειτουργία των κλινικών, τις συνεχείς αποχωρήσεις ιατρών, τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και την εξ’αυτών απόφαση του Υπουργείου Υγείας, να άρει την δυνατότητα του Παιδιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας να χορηγεί ειδικότητα παιδιατρικής, διαρκείας ενάμιση έτους και τελικά την απαξίωση του νοσοκομείου και των υπηρεσιών που προσφέρει στους πολίτες της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Κύριε υπουργέ πιστεύω, ότι το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας ως το αντιπροσωπευτικότερο ίδρυμα παροχής υπηρεσιών υγείας της Στερεάς Ελλάδας, θα πρέπει να τύχει του άμεσου ενδιαφέροντός σας .

Η άποψή μου είναι , ότι σε πρώτη φάση πρέπει να ενταχθεί στα άγονα νοσοκομεία, ώστε τα πλεονεκτήματα αυτού του χαρακτηρισμού, που αφορούν τα μισθολογικά και την μοριοδότηση, να αποτελέσουν κίνητρο ενδιαφέροντος για προσλήψεις στο νοσοκομείο και επίσης προτείνω να στελεχωθεί με ιατρικό προσωπικό, μέσα από ειδικές προκηρύξεις οι οποίες να αφορούν αποκλειστικά προσλήψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Αυτά που σας αναφέρω περιληπτικά μπορώ να τα αναπτύξω και να τα τεκμηριώσω σε προσεχή συνάντηση μας, στην οποία καλό θα είναι να συμμετέχει και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδος αλλά και ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Βέβαιος ότι θα αποτελέσει αντικείμενο του άμεσου ενδιαφέροντός σας, εύχομαι καλή χρονιά και περιμένω νέα σας ».

 

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content