Με τρεις καλεσμένους η εκπομπή του Σοφοκλή Μακρίδη στο e-sterea radio – 27 Ιουνίου

Μια ιδιαίτερη προσκεκλημένη στην εκπομπή Πράσινη Συμφωνία στην Επιχειρηματικότητα στις 20:00 27/6 Η κα Ιωάννα Καψιμάλη- ΕΔΣΝΑ

Λίγα λόγια για την Προϊσταμένη βιολογικών καθαρισμών ΧΥΤΑ

Χημικός-Περιβαλλοντολόγος (ΑΠΘ), Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Χημεία και Τεχνολογία

Περιβάλλοντος (ΕΚΠΑ),Μεταπτυχιακό στο  ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ» (ΕΜΠ, τμήμα Πολιτικών Μηχανικών)

Προϊσταμένη για τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων του ΧΥΤΑ Αττικής στο φορέα διαχείρισης απόβλητων (ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΔΣΝΑ), με παράλληλα αντικείμενα ενδεικτικά:

-Ενημέρωση για τις εξελίξεις της νομοθεσίας και της επιστήμης για το περιβάλλον. -Συγκέντρωση, επεξεργασία και παρακολούθηση αποτελεσμάτων περιβαλλοντικών ελέγχων

-Παρακολούθηση και επίβλεψη της λειτουργίας των Μονάδων Επεξεργασίας Στραγγισμάτων και τήρηση των όρων της Σύμβασης.

-Σύνταξη και εκπόνηση μελετών, διακηρύξεων, ετήσιων ευρωπαϊκών εκθέσεων, αναφορών κλπ.

-Παρακολούθηση της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων και της άδειας λειτουργίας καθώς και σύνταξη φακέλου για ανανέωση/ή και τροποποίηση αυτών.

-Εισηγήσεις ποικίλων τεχνικών θεμάτων προς την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ , εκπροσώπηση του ΕΔΣΝΑ σε συνέδρια, ημερίδες και τεχνικές συναντήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό για θέματα περιβάλλοντος και αποβλήτων.

-Συμμετοχή σε Επιτροπές Διαγωνισμών.

-Παρακολούθηση, οργάνωση και λειτουργία του Χημείου του ΕΔΣΝΑ και σύνταξη εκθέσεων αποτελεσμάτων του.

-Έρευνα για την έγκριση η μή της αποδοχής ειδικών κατηγοριών αποβλήτων.

Ο Βασίλης Βουτσινάς στην εκπομπή του Σοφοκλή Μακρίδη στο e-sterea radio – 27 Ιουνίου στις 20.00

Ο Βασίλης Βουτσινάς είναι Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής και από το 2001 μέλος ΔΕΠ του Τμήματος με γνωστικό αντικείμενο «Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης». Είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου «Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης & Επιχειρηματικής Νοημοσύνης» από το 2009. Έχει υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Πρόεδρος Τμήματος, Αντιπρόεδρος του ΕΛΚΕ και Κοσμήτορας).

Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Το ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως στην Επιχειρηματική Νοημοσύνη (Business Intelligence) και ειδικά στην Εξόρυξη Γνώσης (Data Mining) για τα οποία έχει δημοσιεύσει περί τις 80 πρωτότυπες εργασίες σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και συνέδρια (αξιολογημένα πολύ υψηλά στην διεθνή κατάταξη, ενώ κάποια είναι τα κορυφαία διεθνώς στην περιοχή τους – Artificial Intelligence, Pattern Recognition, Journal of Travel Research, European Journal of Operational Research) και έχει συγγράψει 2 βιβλία.

Υπάρχουν περισσότερες από 650 αναφορές στο ερευνητικό του έργο στην διεθνή βιβλιογραφία. Επιπλέον, έχει διατελέσει επιστημονικός/τεχνικός υπεύθυνος έργων με αντικείμενο την εφαρμογή μεθόδων Επιχειρηματικής Νοημοσύνης σε μεγάλες ιδιωτικές και δημόσιες εταιρείες και οργανισμούς, τα οποία είχαν συνολικό προϋπολογισμό σχεδόν 3.000.000€ τα τελευταία 15 χρόνια.

Τέλος έχει διατελέσει κριτής και μέλος συντακτικής επιτροπής διεθνών επιστημονικών περιοδικών/συνεδρίων, μέλος επιτροπών αξιολόγησης μεγάλων έργων πληροφορικής καθώς και σύμβουλος δημόσιων οργανισμών.

Από τα Εμιράτα ο Μηχανικός κος Νεκτάριος Σφυρής – Senior Robotics Engineer στην εκπομπή του Σοφοκλή Μακρίδη…

Από τη Δύση στην Ανατολή και στο μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο των Εμιράτων θα μας αναλύσουν τις επενδυτικές δυνατότητες στα ρομποτικά συστήματα!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content