Ο σταθμάρχης ήταν μόλις 5 ημέρες στον σταθμό της Λάρισας -Ήταν μόνος του το τριήμερο

Πλήθος ερωτημάτων για τη διαδικασία πρόσληψης, αλλά και της τοποθέτησης στο συγκεκριμένο σταθμό του 59χρονου σταθμάρχη που δεν γύρισε το κλειδί 118 με αποτέλεσμα τη σύγκρουση των τρένων και το θάνατο δεκάδων ανθρώπων, προκαλεί η αποκάλυψη του iefimerida.gr.

Ο 59χρονος είχε πιάσει δουλειά στον κομβικό σταθμό της Λάρισας στις 25 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι όταν έγινε το δυστύχημα βρισκόταν για μόλις 5η ημέρα στη συγκεκριμένη θέση και αφέθηκε μόνος του στη βάρδια να διαχειριστεί την κυκλοφορία των τρένων.


Μόλις μία μέρα έκανε μαθητεία στο σταθμό της Λάρισας

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο σταθμάρχης, αφού παραδέχθηκε πως έκανε λάθος, στη συνέχεια φέρεται να υποστήριξε ότι ολοκλήρωσε την πρακτική και θεωρητική του εκπαίδευση καθώς και τις εξετάσεις του για την θέση του σταθμάρχη στις 8 Ιανουαρίου 2023. Στο τέλος Ιανουαρίου εξασκήθηκε μόλις για πέντε ημέρες στο σταθμό της Λάρισας ως βοηθητικός στο πλευρό άλλου σταθμάρχη. Την 1η Φεβρουαρίου έπιασε δουλειά στον σταθμό της Καλαμπάκας όπου παρέμεινε έως τις 14 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια έκανε μαθητεία για τρεις ημέρες στο σταθμό των Νέων Πόρων, όπου εργάστηκε και ως βασικός σταθμάρχης δύο ημέρες , στις 22 και 23 Φεβρουαρίου. Την επόμενη ημέρα, δηλαδή την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου έκανε μαθητεία μόλις μιας ημέρας στον σταθμό της Λάρισας.

Στη Λάρισα ξεκίνησε βάρδιες το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, ενώ ξεκινούσε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας που σήμαινε την μετακίνηση χιλιάδων επιβατών με τις αμαξοστοιχίες, ο άπειρος σταθμάρχης πιάνει για πρώτη φορά δουλειά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας. Πριν συμπληρώσει μια εβδομάδα στο πόστο του και συγκεκριμένα την 5η ημέρα του στη δουλειά, κάνει το μοιραίο λάθος που οδηγεί σε εθνική τραγωδία.

Στα 59 του χρόνια είχε γίνει σταθμάρχης σε έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς της χώρας, αφού είχε περάσει από τον σταθμό Λάρισας 5 ημέρες ως βοηθητικός τον Ιανουάριο και μια ακόμα ημέρα μαθητείας στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ συνολικά ως βασικός σταθμάρχης είχε 14 ημέρες προϋπηρεσία στην Καλαμπάκα και δυο ημέρες στους Νέους Πόρους, συνολικά δηλαδή είχε εργαστεί 16 ημέρες και αυτές σε μικρότερους σταθμούς.

Μάλιστα ειδικοί που μιλούν για τα αίτια της τραγωδίας τονίζουν πως ο 59χρονος σταθμάρχης ήταν άπειρος και δεν έπρεπε να είναι μόνος του στο συγκεκριμένο πόστο.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content