Ο Σεβασμιώτατος στην εορτή του Αγίου Νικοδήμου στη γενέτειρα του Νάξο

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της Ι.Μητροπόλεως Παροναξίας https://www.i-m-paronaxias.gr/paronaxia/

Αρχιερατικό συλλείτουργο με την συμμετοχή των τοπικών αρχών και πλήθος λαού, τελέσθηκε την Παρασκευή 14-7-2023 στη Νάξο με την ευκαιρία της μνήμης του Οσίου Πατρός ημών Νικοδήμου του Αγιορείτου.

Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου στην πόλη της Νάξου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου (ο οποίος και χοροστάτησε στον Όρθρο) συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και του οικείου Ποιμενάρχου, Παροναξίας κ. Καλλινίκου. Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν κληρικοί τόσο από τη Νάξο και την Πάρο, όσο και από διάφορες περιοχές της Ελλάδος και του εξωτερικού. Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού τον θείο λόγο κήρυξε ο προεξάρχων της λειτουργικής συνάξεως, Σεβ. Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Προ του «Δι’ ευχών…» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος, ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς για την συμμετοχή τους στην Ιερά Πανήγυρη, τους κληρικούς για την παρουσία τους στην Θεία Λειτουργία και τους ιεροψάλτες που τόσο όμορφα απόδωσαν τους εκκλησιαστικούς ύμνους καθώς και τους ιερείς του Ναού και τους συνεργάτες τους για την όλη προετοιμασία και απηύθυνε ευχές προς όλους. Ακολούθως ο Σεβ. Μεσσηνίας αντιφώνησε απευθύνοντας και εκείνος ευχαριστίες για την αγαπητική πρόσκληση του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, διερμηνεύοντας και τα αισθήματα των υπολοίπων Ιεραρχών και απηύθυνε ευχές προς τον ευσεβή λαό.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content