Ο Ολυμπιακός άλωσε τη Μαδρίτη επικρατώντας με 86-84 της Ρεάλ και έφυγε για Άμπου Ντάμπι

Μετά από έναν δραματικό αγώμα που κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο ο Ολυμπιακός νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης 86-84 και πέρασε στο Final 4 του Άμπου Ντάμπι.

Ρεάλ – Ολυμπιακός: Ο αγώνας

Το κακό αμυντικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού, έβαλε από νωρίς τον παράγοντα έδρα στην εξίσωση. Η Ρεάλ βρήκε τρίποντα με τα πρώτα της σουτ και στη συνέχεια τιμώρησε τις κακές επιστροφές για το 14-8 (6′). Τα λάθη συνεχίστηκαν παρά το τρίποντο του Φουρνιέ και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 19-11, μετά από 8 λεπτά.

Ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα γρήγορο 0-6 για να μειώσει σε 21-20, με την ένταση να ανεβαίνει, αλλά τον Γιουλ να βρίσκει δύο τρίποντα στο transition. Ο Ισπανός έβαλε στο παιχνίδι και τον Γκονζάλεζ, με τη Ρεάλ να διατηρεί μικρό προβάδισμα (33-27, 15′). Παρά το κρεσέντο του Πίτερς, η διαφορά αυξανόταν (38-30, 17′), με το 7/12 από το τρίποντο των γηπεδούχων να «πονάει» τον Ολυμπιακό. Ο οποίος για τα δεδομένα έκλεισε ικανοποιητικά το ημίχρονο με 47-42 (20′), αφού ο Φουρνιέ σκόραρε τον 14ο πόντο του.

Η εκκίνηση του δευτέρου μέρους ήταν εντελώς διαφορετική. Με το 0-6 των Πειραιωτών να συνοδεύεται και από το τέταρτο φάουλ του Ταβάρες. Ο Γουίλιαμς Γκος έγινε πιο επιθετικός, ο Παπανικολάου βρήκε τρίποντο και οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στο +7 (52-58, 24′). Φουρνιέ και Βεζένκοβ σήκωσαν το βάρος των επιθέσεων σε εκείνο το σημείο (57-62, 27′), αλλά ένα μεγάλο σουτ του Φελίζ από τη γωνία μείωσε στους 2 (65-67, 29′).

Παπανικολάου και Βιλντόζα όμως είχαν τις δικές τους απαντήσεις. Με τρία διαδοχικά τρίποντα έστειλαν τον Ολυμπιακό στο +12 (65-77, 33′) και έβαλαν φρένο στα όνειρα των Μαδριλένων.

Τα σουτ του Παπανικολάου ήταν… μαχαιριά στην καρδιά της Ρεάλ, με τον αρχηγό να ξεσπάει σε πανηγυρισμό μετά από νέο τρίποντο, που διαμόρφωσε το 67-82 (34′). Ακόμα και έτσι όμως, τίποτα δεν είχε κριθεί. Γιουλ και Μούσα προσπάθησαν να αφυπνίσουν τους συμπαίκτες τους, ο Καμπάτσο σκόραρε για τρεις και η Ρεάλ επέστρεψε στο 78-82 (37′). Αλλά ο Γουόκαπ έβγαλε μια άμυνα στο transition απέναντι στον Γιουλ, πάνω που η Ρεάλ έψαχνε τρόπο να μειώσει περισσότερο. Για να έρθει το… χτύπημα από το τρίποντο του Βεζένκοβ (78-85, 38′) με ένα σουτ καθαρά του δικού του ρεπερτορίου.

Η Ρεάλ πίεσε σε όλο το γήπεδο για να μειώσει σε 82-85 (39′), αλλά ο Καμπάτσο αστόχησε στο σουτ της ισοφάρισης. Ο Αργεντίνος μείωσε από τις βολές σε 84-85 στα 12.8”, με τον Φουρνιέ να σκοράρει μία στο δικό του ζευγάρι. Ο Αμπάλδε αστόχησε και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη σπουδαία πρόκριση αν και αγχώθηκε.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 47-42, 65-68, 84-86

Ολυμπιακός – Ρεάλ 3-1
Game 1: Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 84-72
Game 2: Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 77-71
Game 3: Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός 80-72
Game 4: Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός 84-86

© 2023 – E-Sterea.gr

Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content
e-sterea.gr