Ο Λουκάς Αποστολίδης στην Εισαγγελία Λαμίας για τις καταστροφές στη Φθιώτιδα

Ο Λουκάς Αποστολίδης, πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς, επισκέφθηκε την Εισαγγελία στο Πρωτοδικείο Λαμίας, εκπροσωπώντας το Συνεταιρισμό Δομοκού και άλλους πληγέντες, καθώς και τον θανόντα, ένεκα των πλημμυρών, και ανέφερε ότι ένεκα της αδικαιολόγητης καθυστέρησης των αρμοδίων περιφερειακών αρχών για τα αντιπλημμυρικά έργα, οι πρόσφατες καταιγίδες προξένησαν τεράστιες καταστροφές στις υποδομές και τις καλλιέργειες. 

Μετά από επίσκεψη στις πληγείσες εκτάσεις, αντικρίσαμε εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής σε 30 και πλέον χιλιάδες στρέμματα. Ωστόσο, οι καταστροφές δεν περιορίζονται στον πρωτογενή τομέα, υπάρχει παντελής διάλυση και των υποδομών και της κεντρικής σιδηροδρομικής γραμμής, που έκοψε στα δυο την Ελλάδα. Η Ελλάδα σταματάει στο Λιανοκλάδι.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς, Λουκάς Αποστολίδης, ζήτησε από τις εισαγγελικές αρχές να διεξαχθούν επείγουσες έρευνες για ευθύνες στους αρμόδιους, όπως η εισαγγελέας του ΑΠ προσδιόρισε για τις καταστροφές στη Θεσσαλία, και πρώτα και κύρια για τις περιφερειακές αρχές. 

Σίγουρα υπάρχουν αστικές και ποινικές ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν άμεσα. Από τις καταστροφές του Ιανού το 2020 διατέθηκαν 4 εκατομμύρια για να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα στις πληγείσες περιοχές και μόλις τον Αύγουστο του 2023 βρέθηκε ανάδοχος για τα έργα!! 

Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν διότι αν γίνονταν τα αντιπλημμυρικά έργα ούτε καταστροφές θα υπήρξαν,  ούτε θάνατοι, ούτε η διαλυμένη σιδηροδρομική γραμμή θα χώριζε την Ελλάδα στα  δυο. 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Λουκάς Αποστολίδης, ζήτησε συνάντηση με την Εισαγγελέα του ΑΠ, ούτως ώστε να καταθέσει σχετική αναφορά για να ενεργοποιηθούν άμεσα οι εισαγγελικές έρευνες όπως έπραξε για τη Θεσσαλία. Είναι αυτονόητο ότι τα μέτρα της κυβέρνησης πρέπει  να εφαρμοσθούν και για τους πληγέντες στο  δήμο Δομοκού. 

Λουκάς Αποστολίδης

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Πρ. Αντιπρόεδρος της Βουλής 

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content