Ο καιρός τρελάθηκε: Ξανά καλοκαίρι με 34αρια

Επιστρέφει το καλοκαίρι προς το τέλος του Σεπτέμβρη καθώς, σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις, η θερμοκρασία την επόμενη εβδομάδα θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.

Ωστόσο, μέσα στην εβδομάδα, κυρίως από την Τετάρτη, ο υδράργυρος αρχίζει ξανά να ανεβαίνει, με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο να εκτιμά ότι το Σαββατοκύριακο, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33-34 βαθμούς.

Δείτε αναλυτικά τη σημερινή πρόγνωση του καιρού:

Τα 7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο στην αρχή της εβδομάδας, ενώ σε ολόκληρη τη χώρα θα σημειωθούν πολύ λίγες βροχές. «Όχι κάτι σημαντικό, όχι καταιγίδες» τόνισε ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Και πρόσθεσε:

«Ανεβαίνει πάλι η θερμοκρασία. Το άλλο Σαββατοκύριακο μπορεί να έχει 33-34 βαθμούς».

Όπως εξήγησε, τα προγνωστικά στοιχεία, για την εβδομάδα που διανύουμε, δείχνουν ένα σύστημα με πολύ νερό στη βόρεια Ιταλία, αλλά όχι στην Ελλάδα, όπου θα παραμένει μια ηλιόλουστη εβδομάδα.

Τόνισε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα είναι οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες, από την Τετάρτη θα αρχίσει να ανεβαίνει το θερμόμετρο».

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Αστάθεια Τετάρτη και Πέμπτη

Οι βοριάδες ενισχύονται, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, φτάνοντας ακόμα και τα 8 μποφόρ. Ο ίδιος «βλέπει» για σήμερα ηλιοφάνεια με πολύ καλές μέγιστες θερμοκρασίες 30-33 βαθμούς Κελσίου, ενώ συγκεκριμένα για την Αττική εκτιμά ότι η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Από Τετάρτη γίνονται πιο πυκνοί οι χρωματισμοί στον μετεωρολογικό χάρτη, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να εκτιμά ότι την Τετάρτη και την Πέμπτη θα είναι πιο έντονη η αστάθεια στα ηπειρωτικά. Έκανε, τέλος, λόγο για «φυσιολογικό, προς το φθινοπωρινό μοτίβο, καιρό».

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content