Ο ΙΝΚΑ απειλεί με επαναλαμβανόμενα μποϊκοτάζ: «Από 13 έως 19 Νοεμβρίου μην αγοράζετε Unilever και P&G»

Για το μποϊκοτάζ στα προϊόντα των Unilever και P&G – στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα από το υπουργείο Ανάπτυξης – μίλησε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, καλώντας τον κόσμο να λάβει μέρος στην πρωτοβουλία που θα διαρκέσει από τις 13 έως τις 19 Νοεμβρίου.
«Φτάσαμε στο αμήν. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια ως καταναλωτές να αντιδράσουμε», τόνισε ο Γιώργος Λεχουρίτης, πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών, σημειώνοντας πως «η αφορμή δόθηκε με την τιμωρία των δύο εταιρειών, γιατί περί τιμωρίας πρόκειται».

Όπως υπόγραμμισε – μιλώντας στην ΕΡΤ – «άνοιξε πλέον ο ασκός του Αιόλου και πάμε στην κατεύθυνση επαναλαμβανόμενων μποϊκοτάζ».

Σε πρώτη φάση από Δευτέρα 13 του μηνός Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου να μποΐκοτάρουμε τα προϊόντα αυτών των δύο μεγάλων εταιρειών». 

«Να ανακοινώσει τα προϊόντα το υπουργείο»

«Το υπουργείο θα πρέπει να ανακοινώσει ποια είναι τα προϊόντα. Εμείς δεν μπορούμε να τα ανακοινώσουμε γιατί υπάρχει απαγορευτικό. Όπως φρόντισε το Υπουργείο και είπε τις δύο εταιρείες έτσι και εμείς μποϊκοτάρουμε τα προϊόντα των δύο εταιρειών» σημείωσε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ.

«Η χώρα δεν είναι μπανανία και μπράβο στον πρωθυπουργό, ο οποίος τόλμησε και είπε να μη θεωρήσουν οι πολυεθνικές ότι μπορούν να διαφεντεύουν και να κάνουν ότι θέλουν. Δεν αντέχει άλλο με την ακρίβεια ο καταναλωτής όταν το λάδι έχει φτάσει 15 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει καρτέλ σε συγκεκριμένα είδη ο Γιώργος Λεχουρίτης αναφέρθηκε στις εναρμονισμένες πρακτικές που παρουσιάζονται όχι μόνο στα τρόφιμα αλλά και σε άλλες κατηγορίες, όπως η κινητή τηλεφωνία.

Σχολιάζοντας το ύψος των προστίμων τα χαρακτήρισε ως σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τα έσοδα που αποκόμισαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι εταιρείες που «πιάστηκαν» να κερδοσκοπούν.

«Στόχος του μποϊκοτάζ είναι να ξεκινήσουν να πέφτουν οι τιμές όπως συμβαίνει στη Γερμανία. Δεν γίνεται ένα γερμανικό προϊόν στην Ελλάδα να πωλείται τρεις φορές επάνω απ ό,τι αντίστοιχα στη Γερμανία. Δεν γίνεται τα 200 γρ. φέτα στην Ιρλανδία να κοστίζει 1 ευρώ και στην Ελλάδα 3,60 ευρώ» τόνισε προειδοποιώντας πως:

«Το μποϊκοτάζ δεν θα τελειώσει στις 19 του μηνός Νοεμβρίου εάν οι εταιρείες δεν ξεκινήσουν να ρίχνουν τις τιμές και όχι σε ποσοστό 5% ή 10% έκπτωση».

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content