Ο φόβος των τρακτέρ φέρνει ανακοινώσεις Μητσοτάκη για αγρότες – Bίντεο

Η σημερινή «Ώρα του πρωθυπουργού» κατά την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει σε ερώτηση του Προέδρου της ΚΟ της «Νέας Αριστεράς» , Αλέξη Χαρίτση για την αποκατάσταση των ζημιών στην Θεσσαλία, σηματοδοτεί ταυτόχρονα και την «ώρα της αλήθειας» για την κυβέρνηση.

Από τα μέτρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός προανήγγειλε και χθες, από τις Βρυξέλλες, ότι θα ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής, θα εξαρτηθεί εάν θα κλιμακωθούν ή όχι οι αγροτικές κινητοποιήσεις, την ώρα που τα τρακτέρ παραμένουν στους δρόμους και οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα που και το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου αναγνωρίζει ως δίκαια.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για την στήριξη των αγροτών σε ότι αφορά το ενεργειακό κόστος, με πρόσβαση σε φθηνές πηγές ηλεκτρικής ενέργειας και αξιοποίηση του προγράμματος “Απόλλων”, ενώ βάσει δηλώσεων του πρωθυπουργού στο τραπέζι βρίσκεται και η επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο και για το 2024, όπως συνέβη τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Είναι πιθανό πάντως να μην ανακοινωθεί κάτι τέτοιο σήμερα, καθώς η διασφάλιση του σχετικού κονδυλίου- το οποίο για το 2023 είχε φθάσει τα 76 εκατομμύρια ευρώ- είναι σε συνάρτηση με την πορεία του προϋπολογισμού του 2024 και το μήνυμα του πρωθυπουργού είναι ότι η κυβέρνηση θα κάνει το καλύτερο που μπορεί για να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περιορισμών.

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος δήλωσε μάλιστα χθες βράδυ ότι «δεν μπορούμε σε αυτή την φάση να προχωρήσουμε σε μία εξαγγελία σε αυτό γιατί δεν είναι ένα μέτρο το οποίο έχει προϋπολογιστεί και πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τους στόχους που έχουμε θέσει για το πρωτογενές πλεόνασμα».

dnews

Ακολουθεί βίντεο από τον αγώνα  στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης από την αναγνώστρια Έλενα Αρτζανίδου

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content