Ο.Χ.Ε.Κ.: Παλαιό Γηροκομείο Θηβών – Μπράβο στους ανθρώπους που το πλαισιώνουν

Μαιευτήριο, Νηπιαγωγείο……ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ.!!!

Ο.Χ.Ε.Κ. ΠΑΛΑΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΒΩΝ

Τα λόγια είναι φτωχά μπροστά στο τεράστιο έργο που προσφέρει το γηροκομείο με τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που το πλαισιώνουν. Με πρωτοστάτη την άξια σε όλα πρόεδρο κ. Βάσω Λάσπη και τους συνεργάτες της.

Ακολουθούν δύο λόγια από τον Γεώργιο Κιούση για το “Μαιευτήριο, Νηπιαγωγείο……ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ”

“Σχήμα οξύμωρο αλλά και λογικό.!! Αίθουσα αναμονής , πάνες ,αδιάβροχα υποσέντονα, κρέμες για τα εγκαύματα , γλύκισματα για «καλόπιασμα» ,και επιβράβευση ,καροτσάκια , αγκαλιά, αλεσμένα φαγητά , μπάνιο με δυο άτομα να κρατάμε το κεφαλάκι , στράτες για περπάτημα ( βλ. Π ) ..!!

Και πόσα κοινά ακόμα Χριστέ μου ..!!!!!

Πόρτες στο ίδιο σπίτι ,το σπίτι που λέγεται Ζωή – βίος . Εκ των έσω πια , η εικόνα μου είναι δυνατή και ρεαλιστικότατη . Παππούδες και γιαγιάδες , που υπήρξαν νεογέννητα μωρά και ήταν λόγος χαράς η γέννηση τους για τις οικογένειες τους τότε…..τώρα είναι στην αναμονή ….της μετάβασης.

Οι περισσότεροι εξ αυτών ,χωρίς συγγενικό περιβάλλον , ανύπαρκτα εισοδήματα η με δικαστικές συμπαραστάσεις , ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ, ……στην αναμονή!!

Η Πρόεδρος έχει πάνω της όλες τις συμπαραστάσεις αλλά και την τεχνογνωσία – εμπειρία που ελάχιστοι κατέχουν .

Πλαισιωμένη από Δ.Σ με κύριες που τσαλακώνονται καθημερινά μαζί της , αυτήν την αναμονή , την «στήσαμε» απέναντι μας, την παρατείνουμε όσο μπορούμε ….. Ορθόδοξα Χριστιανικά Ενωμένοι με Κύριες …. αλλά και κυρίους , που καθημερινά εναποθέτουν την ψυχή και το σώμα τους στο Ίδρυμα , για να νιώσουν οι Άνθρωποι μας ότι είναι ακόμα ενεργοί και σημαντικοί για κάποιους και όχι παραγκωνισμένοι και βαρίδια !!

Είμαστε ηθικά υποχρεωμένοι να τους δώσουμε αυτό που εμείς θα επιθυμούσαμε στη θέση τους, στην οποία θέση τους θα βρεθούμε αναπόφευκτα!!!

Με αγάπη, φροντίδα , σεβασμό και αξιοπρέπεια καθημερινά , μένουμε δίπλα τους και τους ευγνωμονούμε, διότι μέσα από την συνύπαρξη μαζί τους , θυμόμαστε τη θέση μας ….και στρέφουμε το βλέμμα μας Στο Θεό , με την ελπίδα ,ότι ο άνθρωπος θα συνεχίσει να αγαπάει τον Άνθρωπο ..!!!!”

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content