Ο Αρχιεπίσκοπος στον εσπερινό στον Ι. Ν. Αγίου Ρηγίνου Λιβαδειάς(video)

«Ο ποιήσας έχει το δικαίωμα να διδάσκει. Αυτόν που διδάσκει χωρίς να ποιεί, ούτε τον ακούει κανείς ούτε τον σέβεται, αλλά ούτε έχει αποτέλεσμα» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον Ιερό Ναό Αγίου Ρηγίνου Λιβαδειάς, όπου χοροστάτησε σήμερα το απόγευμα στον πανηγυρικό εσπερινό. Συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης. Παρέστησαν βουλευτές, τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, των Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικών συλλόγων και φορέων.

Ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος μίλησε για την ζωή του ιερομάρτυρα Αγίου Ρηγίνου και τόνισε ότι θυμάται πάντοτε με συγκίνηση την ημέρα που ο Μακαριώτατος έθεσε τον θεμέλιο λίθο του ιερού ναού. Ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο για την συμπλήρωση 15 ετών από την εκλογή του και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Χαλκίδος για την παρουσία και την συμμετοχή του στην εορτή του Αγίου, αλλά και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος για την μετάδοση. Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή Σαρακοστή και χρόνια πολλά σε όλους και παρέδωσε στον Μακαριώτατο ένα αναμνηστικό δώρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Θηβών και τόνισε ότι «με το δώρο σας αυτό με βοηθάτε να «γυρίζω» πίσω και να θυμάμαι πρόσωπα, καταστάσεις, γεγονότα, θλίψεις και χαρές που περάσαμε όλοι μαζί σε αυτήν την επαρχία. Ευχαριστώ τον Θεό που έφερε έτσι τα πράγματα, ώστε μέσα μου να είναι τεράστια τα διδάγματα και να αντλώ, από αυτήν την διακονία, δύναμη, για να αντιμετωπίζω όλα τα ζητήματα που παρουσιάζονται καθημερινά». Σημείωσε, ακόμη, ότι «σήμερα αυτό που έχουμε ανάγκη ακούγεται στο Ευαγγέλιο: «Ο ποιήσας και διδάξας». Πρώτα θα ποιήσουμε και μετά θα διδάξουμε». Κάλεσε όλους να ψάξουμε μέσα μας και να επαναφέρουμε αυτό το σύνθημα υπογραμμίζοντας ότι «ο ποιήσας έχει το δικαίωμα να διδάσκει. Αυτόν που διδάσκει χωρίς να ποιεί ούτε τον ακούει κανείς, ούτε τον σέβεται και ούτε αποτέλεσμα θα φέρει στην ζωή του». 

Κατόπιν, τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μίλησε για την ζωή του Αγίου Ρηγίνου. Επίσης, μίλησε για το έργο του Αρχιεπισκόπου, αλλά και για την μέριμνά του για τις οργανικές θέσεις των ιερέων, καθώς και για την εκπαίδευσή τους.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content